Antalya'da, Rus dağcı Rakhmetov tırmanışa geçti. 20 metre yükseklikte bastığı kaya parçası koptu. Kopan taş da oyun oynayan 5 yaşındaki kızı Zaliya'nın başına düştü. Küçük kız 10 gündür komada...

Antalya, "Kaderin böylesi" dedirten acı bir olaya sahne oldu. Dünyaca ünlü dağcı Salavat Rakhmetov'un tırmanışa geçtiği sırada bastığı kaya parçası koparak, 5 yaşındaki kızı Zaliya'nın başına düştü. Küçük kızın ölüm kalım savaşı vermesine neden olan olay, 20 Mayıs'ta Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı Köyü'nde meydana geldi. Dağcı Rakhmetov, eşi Gyuzel Rakhmetov ve kızı Zaliya (5) ile birlikte tırmanış için köye gitti. Rus dağcı, kayalıklara tırmanırken, küçük kızı da kayalıkların altında oynamaya başladı.

Dağcı babanın, 20 metre yüksekliğe tırmandığı sırada bastığı kaya parçası, bir anda koptu. Kopan parça da oyun oynayan küçük kızın başına düştü.

Kanlar içerisinde yere yığılan Zaliya, olay yerine çağrılan ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük kız 10 gündür hastanede ölüm kalım savaşı verirken, dağcı baba olayın ardından yaşadığı şoku atlatamadı. 26 yıldır tırmanış yaptığını ifade eden acılı baba, "Kendimi hiç affetmeyeceğim. Spor hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum. Çok acı çekiyorum" dedi.(TAKVİM)