AK Parti’nin dört eski bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu’na üyelik tespiti için oluşturduğu komisyon, çalışmalarını tamamladı.
 
AK Parti, milletvekillerinin konuyla ilgili Meclis’teki konuşma ve laf atmaları, yazılı ve görsel basın ile sosyal medyadaki ifadelerinin komisyona üye olma kriterine uyup uymadığını inceledi. Hazırlanan raporda, 70’e yakın AK Parti milletvekilinin konuşmadığı, “konuşmuş olsa bile ifadelerinin aday olma kriterine engel olmadığı”, bu nedenle aday olabileceklerine yer verdi.
 
HDP VE CHP ÜYELERİ
 
Raporda, muhalefetin bildirdiği 18 isimden sadece CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve HDP Şanlıurfa Milletvekili ibrahim Ayhan’un uygun olduğu savunuldu. CHP, komisyonda kendisine düşen 4 üyelik için üç katı olan 12 ismi sunmuştu. Listede şu isimler yer alıyor: Levent Gök, Tufan Köse, İlhan Cihaner, Ali Serindağ, Aykut Erdoğdu, Celal Dinçer, Bihlun Tamaylıgil, Rıza Türmen, Atilla Kart, İsa Gök, Ali Rıza Öztürk, Ömer Süha Aldan.
 
Meclis’te soruşturma maratonu başladı
 
MHP de kendisine düşen bir üyelik için Faruk Bal ve Mustafa Kalaycı ile Alim Işık’ı, HDP ise Erol Dora, İbrahim Ayhan ve Bengi Yıldız’ı bildirmişti.
 
ALTAY: 3 KİŞİ BULAMAZLAR
 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti’ye, “Bu konuyu konuşmayan 3 yaşını geçmiş bir kişiyi bulsunlar. 3 yaşını geçmiş bir kişiyi bulamazlar” diyerek tepki gösterdi. A K Parti komisyon’da kendisine düşen 9 üyelik için üç katı olan 27 isim bildirecek. Genel Kurul’da her parti için ayrı ayrı kura çekilerek 15 isim belirlenecek.
 
"BU HAFTA BİLDİRECEĞİZ"
 
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, komisyona bu hafta içinde üye bildireceklerini söyledi. 70 AK Parti milletvekilinin başvurduğunu ifade eden Elitaş, son değerlendirmeden sonra üyelerini TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını kaydetti.