CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu da sert bir dille eleştirdi. İsmi geçen gazetecilerin FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını söyleyen Deniz Baykal, bu davanın darbe sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasını sarsacağını da söyledi.

Baykal, operasyonun ‘FETÖ' soruşturmalarını sulandıracağını ifade ederken ”Yargıyla ilgili çok ciddi kaygı verici bir tablonun bulunduğu bu operasyonla ortaya çıkmıştır. Savcılık çok ince biçimde bir açıklama yaptı. Savcılık ince bir yaklaşım içine girmiş. Açıklamada diyor ki, FETÖ'cü ve PKK üyesi olmamakla birlikte onlar adına suç işleyen kişileri soruşturmak üzere'' diyor. Bunun inandırıcı bir yönü yok”” dedi.

Baykal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nin (GATA) sivilleştirilip adının ‘Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ olarak değiştirilmesini eleştirerek, “Kurum mu suçlu, sen suçlusun” dedi.

Baykal, 7 Haziran seçimi sonrası oluşan ortamı değerlendirerek “7 Haziran'da uzlaşma olsaydı darbe olmazdı. İhtiyacımız olan uzlaşma” ifadesini kullandı.

Baykal, “Türkiye’ye başkanlık gelmezse bölünebilir” ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım’a tepki göstererek şunları söyledi:

“Türkiye'nin bölünmesine yönelik bir söylemi duymanın ızdırabı içindeyim. Hiçbir şey Türkiye'yi böyle bir tehditle karşı karşıya olarak Başbakan düzeyinde ifade etmeyi haklı kılmaz. 15 yıla yakın süredir iktidardadır AKP. 15 yıl önce bir başbakan Türkiye bölünebilir diyebilir miydi? 15 yılda böyle bir sürecin içinden geçildi. Bu 15 yıllık süreci değerlendirmeden başbakanın ağzına böyle bir lafın nasıl geldiğini anlamak gerekiyor. Şimdi niye var? Türkiye'ye maalesef 15 yıllık dönem bölünme terminolojisini ayağa düşürmüştür. 15 yıl önce başkanlık yoktu, Türkiye bölünüyor muydu? Şimdi bu böyle giderse bölünür demek bir marifet mi?”