Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 15. İzmir Olağan Kongresi’nin ardından Aydın’ı ziyaret etti. Genel Başkan Uysal’a Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt eşlik etti.
Partinin Aydın İl Binası önünde partilileri selamlayan Başkan Uysal, yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Tarihi bir dönüm noktasında olunduğunu belirten Başkan Uysal; “Bu ülkenin geçmişini kendinden ibaret gören bir anlayışla maalesef bugün milyonların yoksullaştığı, insanlarımızın hakkının gasp edildiği, kendilerini kurtarmak için ülkeyi yakmayı göze almış bir akıl yoksunu iktidarla karşı karşıyayız. Bunlar nerden geldiğini bilmeyebilir ama biz bu büyük ülkeyi neylerin pahasına bir var olma yok olma çizgisinden çıkararak kurduğumuzu biliyoruz. Kendimizden sonra gelen nesillere de bir çakıl taşını bile eksiksiz emanet edeceğiz ama vazifemiz bugün huzur, güvenlik ve refahı temin etmektir” dedi.
“ZİHİNLER BULANSIN DİYE ÖZEL BİR GAYRET VAR”
Demokratlar olarak mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal; “Aydın mücadelemizin baş şehridir. Adnan Menderesin şehridir, İsmet Sezgin’in, Nahit Menteşe gibi sayısız isim sayabiliriz. Elbette önümüz süreçte bizim de inandıklarımızı sonuna kadar söyleyebileceğimiz millet adına hakikati yükselteceğimiz bir dönem olacak. O açıdan bunca zaman bu büyük mesuliyeti taşıyan burada bulunan sizlere her zamankinden çok daha fazla müteşekkiriz. Allah yolumuzu açık etsin. Ben bütün olumsuzluklara rağmen milletimizin bir sağduyu ile hareket ettiği kanaatindeyim. Bugün zihinler bulansın diye özel bir gayret var. Televizyonlar gazeteler kamu kaynaklarıyla beraber mülkiyetleri el değiştirmiş. İktidar zannediyor ki hamasetle bu işin üstesinden gelebileceklerini zannediyorlar. Ama gelemeyeceksiniz şu 10 günde yaşadıklarımız bile yeter de artar” ifadelerini kullandı.