Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında,  "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine  başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

[[HD_2869116]]

TAZİYE MESAJLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun vefatı dolayısıyla sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımladı. 

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK:

"Ülkemizin yetiştirdiği  önemli tarihçilerden, güzel insan, baba dostu Kadir Mısıroğlu Hakk'ın rahmetine  kavuştu. Rabbim mekanını cennet, yakınlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Tüm  sevenlerinin başı sağ olsun."

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL:

"Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına  başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:

"Değerli tarihçi ve yazar Kadir  Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı  diliyorum."

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN:

"Dâr-ı bekâya irtihal  eyleyen Kadir Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

TBMM BAŞKANI  MUSTAFA ŞENTOP:

"Bazı fikirleri büyük  tartışmalara yol açmakla birlikte Türkiye'nin yetiştirdiği önemli tarihçi ve  yazarlardan olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Otuz yılı aşkın  süredir tanıdığım Kadir Mısıroğlu'na rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı  diliyorum."

İKİNDİ NAMAZANIN ARDINDAN TOPRAĞA VERİLECEK

Vefat eden ünlü tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Hastanede açıklama yapan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, "Üstadımız bir saat önce çoklu organ yetmezliğinden Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi ikindi namazına müteakip Çamlıca Camisi'nde kılınacaktır. Sevenlerine ve dostlarımıza duyurulur. İkindi namazına sevenlerini bekliyoruz. Vakfımızın Üsküdar'daki Nasuh Mehmet Efendi Camisi'nin haziresine defnedilecek" dedi.