HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirledi.

CHP’nin yeni MYK listesi şöyle:

Nihat Matkap: Örgütlenme Ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
(Fotoğraftaki...)

Erdoğan Toprak:İdari Ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Atilla Emek: Seçim Ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Gürsel Tekin:Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Gökhan Günaydın: Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Yakup Akkaya: İşçi Memur Sendikaları, Emekliler Ve Emek Bürolarıyla Sendikaları, Meslek İşveren Kuruluşları Ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Faruk Loğoğlu: Dış İlişkiler Ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Birgül Ayman Güler: Kadın örgütlenmesi ve kadın kollarından sorumlu genel başkan
Yardımcısı

M. Zeki Gündüz: Gençlik örgütlenmesi ve gençlik kollarından sorumlu genel başkan yardımcısı

Faik Öztrak: Ekonomik Ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Ayten Kayalıoğlu: Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Sencer Ayata: Ar-Ge; Bykp'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Perihan Sarı: Parti içi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Emrehan Halıcı: Bilgi Ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Sezgin Tanrıkulu: İnsan Hakları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Bihlun Tamaylıgil: Genel Sekreter 

-10 İSİM LİSTEDIŞI-

Nihat Matkap, Atilla Emek, Gökhan Günaydın, Yakup Akaya, Faruk Loğoğlu, Birgül Ayman Güler, M. Zeki Gündüz, Perihan Sarı MYK’ya giren yeni isimler olurken Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Volkan Canalioğlu, Umut Oran, İzzet Çetin, Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Engin Altay, Alaattin Yüksel, Sena Kaleli MYK dışında kaldı.

-ÖRGÜTLER TEKİN’DEN ALINDI MATKAP’A EMANET EDİLDİ-

Yeni MYK’da en çok merak edilen konulardan birisi Gürsel Tekin’in Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini koruyup korumayacağı idi. Kılıçdaroğlu, Tekin’den bu görevi alarak yeni dönemde örgütleri Nihat Matkap’a emanet etti.

-16 KİŞİLİK YENİ MYK’NIN 10’U MİLLETVEKİLİ-

CHP’nin eski yönetiminde 3 kadın yer alıyordu. Yeni MYK’da üye sayısı 1 azalmasına karşın kadın sayısı 1 artarak 4’e yükseldi. Birgül Ayman Güler, Ayten Kayalıoğlu, Perihan Sarı ve Bihlun Tamaylıgil yeni MYK’nın kadın üyeleri.

Kılıçdaroğlu, MYK değişimi konusunda daha önce yaptığı açıklamada yeni MYK’nın tüm üyelerinin milletvekili olduğu için parti yönetimine yeterince zaman ayıramayacağını, bu nedenle milletvekili olmayan Parti Meclisi (PM) üyelerine görev vereceğini belirtmişti. 16 kişilik yeni MYK’nın 6’sı milletvekili olmayan isimlerden oluşuyor. Nihat Matkap, Atilla Emek, Yakup Akaya, Mehmet Zeki Gündüz, Ayten Kayalıoğlu ve Perihan Sarı MYK’nın milletvekili olmayan isimleri.

-YENİ MYK’DA 9 YENİ İSİM-

Örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine kaydırılırken daha önce bu görevde olan Erdoğan Toprak İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına kaydırıldı. Faik Öztrak, Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Sezgin Tanrıkulu ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yerlerini korudu.

Önceki MYK’da Süheyl Batum’un yürüttüğü seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına Atilla Emek getirildi. Önceki MYK’da Volkan Canalioğlu’nun yürüttüğü yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığını Gökhan Günaydın yapacak. Önceki MYK’da İzzet Çetin işçi ve memur sendikaları ile meslek odalarından sorumlu, Umut Oran da işveren sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

Yeni MYK’da bu iki alan birleştirilerek görev Yakup Akkaya’ya verildi. Emekli Büyükelçi Osman Korutürk’ün yürüttüğü dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına yine emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu, Engin Altay’ın yürüttüğü gençlik örgütlenmesinden sorumlu genel başkan yardımcılığına M. Zeki Gündüz, Sena Kaleli’nin yürüttüğü parti içi eğitimden sorumlu genel başkan yardımcılığına Perihan Sarı getirildi.