MYK ile parti meclisi üyelerine dağıtılan raporda, CHP'nin oylarının gerilediği, kıl payı vekil kaybettiği iller, istatistikleriyle tek tek sıralandı.

 Raporda yer alan ve listesi rapor ışığında şekillenen bazı iller şöyle: 

TUNCELİ: CHP Lideri, 2 adayı da değiştirdi, genç işadamları Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu'nu listeye aldı. 7 Haziran rakamlarıyla CHP, HDP'den 3 bin 490 oy alırsa 1 vekil çıkarabilecek.

RİZE: CHP'nin, Rize'den vekil çıkarması için AK Parti'den 4 bin 960 oy alması yetiyor. CHP, Prof. Dr. Kenan Köymen ile Rize'den vekil çıkarmayı deneyecek.

ZONGULDAK: Zonguldak'ta MHP'den 9 bin 585 oy alınması durumunda 3'üncü milletvekili çıkarılabilecek. Bu nedenle listede değişiklik yapıldı, ilde tanınan eski milletvekili Harun Akın 3. sıraya kaydırıldı.

HATAY: CHP'nin, iddialı olduğu Hatay'da milletvekili sayısını 5'e çıkarmak için AK Parti'den 6 bin 60 oy alması yetecek.

İSTANBUL-3: CHP'nin, vekil sayısını 10'a yükseltmek için MHP'den 4 bin 769, HDP'den bin 285 oy alması gerekiyor. Bu nedenle Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ile Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanlarından Fevzi Gümüş listeye alındı.

İZMIR-1: Bölgede, 6 olan milletvekili sayısının 7'ye çıkarılması için MHP'den bin 131 oy alınması gerekiyor.

ARDAHAN: IŞİD'in kaçırdığı eski Musul Başkonsolosu ve Büyükelçi Öztürk Yılmaz'ı Ardahan 1. sıradan aday gösteren CHP, liste değişikliğine gitmeyen AK Parti'den bin 133, HDP'den ise 2 bin 266 oy alarak vekil çıkarmayı hedefliyor.

Habertürk