Başbakan Davutoğlu, Denizli Dokuzkavaklar Mahallesi'nde bulunan Hasan Güngör Spor Salonu'nda il kongresine katıldı.

Kongrede; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da hazır bulundu. 

Konuşmasına; Denizlililerin tarihteki önemli şahsiyetlerine selam göndererek başlayan Davutoğlu, "Denizli'nin efelerine, zeybeklerine selam olsun. Yörük obalarına selam olsun. Servergazi'nin, Mehmet Gazi'nin, Denizli'nin fatihlerinin torunlarına selam olsun. Selçuklu Beyi Yıldız Bey'in kızı Fatma Hanım'ın torunlarına selam olsun." dedi.

"DENİZLİ HOROZU GİBİ BAŞIMIZ HER ZAMAN DİK"

Denizli Horozu gibi başlarının her zaman dik olduğunu, eğilmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, AK Parti'nin kuruluşunu, İzmir'in işgal edilmesi üzerine,Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetva vererek başlayan mücadelesine benzetti. Davutoğlu, "İstiklal mücadelesini başlatma vakti gelmiştir dedik. Tarih 1 Ağustos 2001. Aynen 15 Mayıs 1919'da Denizli'den yükselen ses gibi bir istiklal mücadelesine çıktık. Hem siyasi istiklal ki demokrasiyle taçlanacak. Hem ekonomik istiklal ki ekonomik kalkınmayla taçlanacak." diye konuştu.

7 Haziran'a seçimlerde en az yüzde 60 oy beklediklerini dile getiren Davutoğlu, partilerine sürekli engel olunmaya çalışıldığını öne sürdü. Davutoğlu, "Her aşamada engel olmaya çalışanlar, olanlar oldu. 2004 genç subaylar rahatsız dediler. 2004'de adından başka hiçbir şeyi cumhurla alakası olamayan Cumhuriyet mitingleri yaptılar. 2007'de e-muhtıra verdiler. 2008'de partimize kapatma davası açtılar. Şimdi soruyorum bizi durdurabildiler mi? Bizi durdurabilirler mi? Biz yolumuzdan dönmeyiz. Baktılar durduramıyorlar, 2013 Mayısında tam da Türk ekonomisi altın dönemini yaşarken, çok büyük mega projeler devreye girmişken Gezi provokasyonları başladı. IMF'ye son taksidi ödenmiş. IMF defteri kapanmış, 3. havalimanı ve köprünün temelini atmışız. Enflasyon, faiz yüzde 5'lere inmiş. Durduramayacağını anlayanlar Gezi provokasyonlarına başladılar." şeklinde konuştu.

"TEK TEK GELDİKLERİ ZAMAN ZAFERİN TADI OLMAZ"

Gezi provokasyonlarının AK Parti'yi durduramadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti: "17-25 Aralık kumpaslarıyla bu paralel çeteyle durdurmaya kalktılar. Düşününüz milletin hayır hasenatıyla ve onu istismar ederek yola çıkan bir çete, bu sefer içerdeki işbirlikçileri, dışarıdaki işbirlikçileri, Türkiye'nin seçilmiş milli iradeyle işbaşına gelmiş hükümetine karşı darbe teşebbüsüne kalkıştılar. Millet iradesiyle seçilmiş başbakana dönemin başbakanı diyerek itaat etmeye, dosya hazırlamaya kalktılar. İşte bir yıl geçti, o dönemin başbakanı dedikleri Recep Tayyip Erdoğan bugünün cumhurbaşkanı. Millet 30 mart ve 30 ağustosla bu cevabı verdi. Açık ve net bir şekilde. Bu milletin başına ancak ve ancak bu milletin iradesiyle seçilenler gelebilir. Paralel karşı biz milletle omuz omuzayız. Ama paralel kimlerle omuz omuza biz ona bakalım. 30 Mart seçimlerinden önce bütün şehirlerde mahalle mahalle dolaşarak şu propaganda yaptılar. AK Parti dışında kim güçlüyse ona oy verdiler. Yeter ki AK Parti'ye oy vermeyin. Doğu ve Güneydoğu'da HDP ile omuz omuza geldiler. Batıda CHP ile omuz omuza geldiler. Diğer yerlerde de MHP ile Ben de Konya mitinginde Cumhurbaşkanımız başbakan iken sesi kısıldığı için gelemediğinde seçimden bir gün önce şunu demiştim. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. eğer geri dönersek namerdiz. Tek tek geldikleri zaman zaferin tadı olmaz. Hepsi beraber gelirlerse zafer tadı daha büyük olur. Herhalde bu sese kulak verdiler ki cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı adayı çıkardılar."