Bakan Selçuk, her yıl mart ayında BM Genel Merkezi'nde düzenlenen BM  Kadının Statüsü Komitesi 63. Oturumu toplantılarının açılışına katıldı.

Selçuk, daha sonra bu çerçevede katıldığı yuvarlak masa oturumunda  yaptığı konuşmada, küreselleşme, yaşlanan nüfus ve kadınların iş gücü piyasasına  artan katılımı gibi yaşanan gelişmeler neticesinde ev hizmetleri ve evde bakıma  olan talebin arttığını ve bu taleplerin çoğunlukla kadınlar tarafından  karşılandığını söyledi.

Türkiye'nin, ev hizmetlerinde çalışan ve bakım hizmeti sağlayanları  desteklemeye yönelik önemli yasal düzenlemeler yaptığını anlatan Selçuk, yaşlı  veya engelli aile bireylerinin bakımını üstlenen vatandaşları ekonomik olarak  desteklemek amacıyla bir sosyal yardım mekanizmasını hayata geçirdiğini; bu   kapsamda, hanede yaşayan yüzde 50 ve üzeri ağır engelli bireyin bakımını sağlayan  kişilere aylık ödeme yapıldığını belirtti.

Evde çocuk bakımı hizmetleri ile kayıtlı kadın istihdamının da  desteklendiğini anlatan Selçuk, evlerinde ürünler üreterek internet üzerinden  satış yapan kadınlara, vergi muafiyeti sağlandığını söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik ve sosyal alanda köklü  değişimlerin, çalışma hayatı açısından yeni oluşumları ve yaklaşımları  beraberinde getirdiğini ifade eden Selçuk, bu süreçte iş ve aile yaşam alanları  etkileşiminin boyutlarının da değiştiğini kaydetti.

Zehra Zümrüt Selçuk, "Ülke olarak bu bilinçle, iş ve aile yaşamını  uyumlaştırmak için gerekli yasal düzenlemelerin yanı sıra bunları hayata geçirmek  amacıyla pek çok plan, program ve proje uyguluyoruz. Yaptığımız bir yasal  düzenleme ile çalışmakta olan kadınlarımıza, 16 hafta ücretli doğum iznine ilave  olarak, doğumdan sonra birinci çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üçüncü  çocuk ve diğerleri için 6 aya kadar ücretli yarı zamanlı çalışma imkanı getirdik.  Çocuk mecburi ilköğretim çağına gelinceye kadar memur ve işçi ebeveynlere her bir  çocuk için kısmi süreli çalışma hakkı getirdik." ifadelerini kullandı.