Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski bakan Ali Babacan’ın kurucular kurulunu netleştirmeye başladığı öğrenildi. Meclis'teki AKP'li milletvekilleri de dâhil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle görüşmeler yürüten Babacan’ın, daha önce AKP hükümetlerinde bakanlık yapmış olan Erkan Mumcu, Kürşat Tüzmen, Nimet Çubukçu ve Ertuğrul Günay’a kurucular kurulunda yer almaları için teklifte bulunmaya hazırlandığı iddia edildi.

Ali Babacan’ın kuracağı partinin AKP’nin ilk yıllarındaki politikalarını savunan bir çizgiye oturtacağı, bunun için de AKP’nin ilk iktidar döneminden bazı isimlerle çalışmaya çok önem verdiği belirtiliyor. Babacan’ın hem AKP içerisinden hem de diğer siyasi çevrelerden davette bulunduğu bazı isimlerin ise, şimdilik beklemede kalmak istediği ve kurulacak partinin kamuoyunda karşılığının ne olacağını görüp ona göre hareket etmeyi düşündükleri de edinilen bilgiler arasında.

AHMET DAVUTOĞLU CEPHESİNDEN GEÇİŞLER OLABİLİR

Diğer taraftan Ali Babacan’ın kuracağı partiye Ahmet Davutoğlu’na yakın ekipten de geçişlerin olabileceği konuşuluyor. Eski Başbakan Davutoğlu’nun, yeni parti mi kuracağı yoksa parti içi muhalefette mi kalacağının halen netlik kazanmamasının kendisini destekleyen bazı isimlerin Babacan’a sıcak bakmaya başladıkları öne sürüldü. Babacan kanadında ise Ahmet Davutoğlu'na sıcak bakılmadığı ve iki ismin aynı parti çatısı altında buluşması olasılığının olmadığı belirtildi.

Kaynak: Yeniçağ