İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

* Salgınla ilgili çok büyük işler başaran sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Yaşılılarımıza teşekkür ediyorum. Of demeden 3 ay evlerine kapandılar.

* Gençlerimize büyük bir özveriyle evlerinde kaldığı için teşekkür ediyorum. Kriz ortamında sınava hazırlanmak zorunda kalmalarına rağmen sorumlu bir şekilde hareket eden pırlanta gibi gençlerimize teşekkür ediyorum.

“ERDOĞAN VE EKİBİ DERS ALMIYOR”

* Yanlış icraatlara tepki gösterdik, önerilerde bulunduk. Kimi yarım yamalak uygulandı, kimi hiç uygulanmadı. Siyasi irade sınıfta kaldı. Salgında yeni bir döneme girdik. Sayın Erdoğan ve ekibi hatalarından ders almıyor.

* Geçen hafta sokağa çıkabilme, çıkamama tekrar çıkamama komedisine hep birlikte şahit olduk. Dijital iletişimle tüm dünya bir araya geldi.

* Sanatçılar canlı konserler verdi, Zoom üzerinden toplantılar yapıldı ama Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı bir türlü bir araya gelemedi. İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan ediyor.

* Buna günlü razı olamayan Sayın Erdoğan bunu iptal ediyor. Krizi yönetemiyorlar, olan millete oluyor. Buradan Sayın Erdoğan'ı uyarıyorum. Normale dönüş, salgına dönüşmesin.

* Milletimiz bir yandan salgınla bir yandan da krizle uğraşırken iktidar ve küçük ortağı gündemi değiştirmeye çalışıyor. Biz madem dış güçler operasyon yapıyor, millet masası kurulsun diyoruz, onlar darbe diyor.