İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'a "Sevgili dostum" dediğini aktaran Akşener, " Adını koyun da bilelim. Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Akşener, İyi Parti Muğla Milletvekili'nin bugün Meclis'te gündeme getireceği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili kanun teklifi için diğer partilerden destek beklediklerini söyledi.


Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında partisinin beş ilde göstereceği belediye başkan adaylarını açıkladı.


Isparta belediye başkan adayı İsparta Baro Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu

Afyonkarahisar belediye başkan adayı - Dr. Mahmut Koçak

Mersin Belediye Başkan adayı - Burhanettin Kocamaz

Akşener'in grup toplantısındaki açıklamaları şöyle:

İlk defa bir iktidar krizi reddederek çözebileceğini sanıyor. Bu hayat pahalılığının sebebi stokçularmış. İnanmamızı istedikelri hikâye budur. Geçen hafta yine bir bakan ekonomik tablodan Amerika'yı sorumlu tuttu. Bakıyoruz iki gün sonra Erdoğan ABD Başkanı Trump'a 'sevgili dostum' diye bahsediyor. Adını koyun da bilelim. Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz.

"Yeni bir terör örgütümüz oldu: SOTÖ. Soğan terör örgütü. Diğer terör örgütlerini zor anladılar ama soğan terör örgütünü hemen anladılar. Yetmedi esnafı suçladılar, yetmedi milleti çok et yiyor diye suçladılar.

"Neymiş İyi Parti sürekli soru önergesi, araştırma önergesi, yasa teklifi veriyormuş. Muhtedire 13 uçak daha alalım desek tereddüt etmeden eller havaya. Beş bin odalı saray yapalım desek iki elleri havaya kalkar. Fıtrat bu, fıtrat bu. Biz Meclis'e milletimiz için çalışmaya geldik. Daha çok çalışmaya azimliyiz. Bunlarla da kalmayacak. İyi Parti Milletin Meclis'inin en çok çalışan partisi olacak diye boşa demiyorum. Milletvekili arkadaşalrımzıı bir kez daha tebrik ediyorum.

İktidara gelince gerçek oalcka hayallerimiz var. Seçimden önce söyleyip, seçimden sonra unutanlardna değiliz biz. Sevgili gençler sizlere sesleniyorum, sizler için hayallerim var. Şirket kurmak isteyen gençlere beş yıl vadeli, sıfır vadeli destek sunmayı hedefliyorum. Bu şrketlerden belirli bir sür vergi almamayı hayal ediyorum. Gençleri işe aldıkları takdirde bu şirketlerden gelir vergisi almamayı hayal ediyorum. Her gencin melek aytırımcısı olduğumuzu hayal ediyorum. üniversite öğrencileri için yetenek geliştirme ve kariyet kurma merkezleri kurmayı hayal ediyorum. Stajların ücretli hale geldiği, gençlerin emeğinin sömürülmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Yeni mezun gençlerimize kamuda zorunlu iş verildiğini görmek istiyorum. Gençlerin toplu taşımadan ücretsiz yararlanmasını istiyorum. Hayalim olan kartla gençlerimizin tiyatro, sinemadan ücretsiz yararlanmasını istiyorum. Ulusal gençlik fonunu kurmak en büyük hayalim. Başarı yeterliliği sağlayan gençelrin uluslararası öğrenci dğeişm programlarından, mesleki eğitim programalrından ücretsiz uygulansın istiyorum. Öğrencielrden sınav ücreti alınmasın istiyorum.