AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın konuşmasından satır başları:

Kampanyada sosyal ağları da yöneteceğiz. AK Parti olarak biz kademeli şekilde gündem belirleyen sosyal ağların da yönetilmesi gerekliliği sonucuna ulaştık. Tabiri caizse sanal dünyada da bir genel merkez oluşturduk. Bir teşkilat ve genel merkez var gerçeklikte ama aynı gerçekliği internet coğrafyasına da taşıdık. Sosyal ağlardan siyasal mesaj ulaştıracağız.

Durmak yok yola devam çok iyi bir slogandı ama artık seçimin psikolojisi ve gündem anlık değişiyor. Artık seçimin psikolojisi değişiyor, işte bunun yönetilmesi kaçınılmaz olarak sizin genel merkez, teşkilat bunun bir benzerini sanal ortama da taşımanız gerekiyor. Bu sosyal ağ oluşturduk bu ağ üzerinden sürekli bilgi akışı sağlıyoruz. Üyelerimiz ve teşkilatla anlık iletişimdeyiz.

Bütün dünyada siyasi gündemi Twitter belirliyor ama bunun etkisi nereye yansıyor; Facebook'a. Instagram'da bu konuda oldukça etkili. Türkiye, sosyal medya kullanımda dünya ortalamasının 14 puan üzerinde. Akıllı telefon kullanıcısı Türkiye'de çok fazla, bilgisayarlardan daha çok akıllı telefonlardan gündemi takip ediyor. Bu da bizi şu sonuca getiriyor; tabi ki klasik kampanyamızı yapacağız ama daha çok hemen yan tarafta biz sanal ortamda etkinliğimizi sürdüreceğiz.