AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’den başkanlık sistemi ile ilgili çarpıcı bir itiraf geldi. Çağlar Cilara’nın Youtube kanalında açıklamalar yapan Temurci, kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasinin olmadığını belirterek, “Biz kuvvetler ayrılığını değil, kuvvetler birliğini oluşturduk” şeklinde konuştu.

AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin açıklamalarından satır başları şöyle.

“Ben Sayın Cumhurbaşkanı için ölümüne mücadele etmiş biriyim. Ama şu çok önemli. O fotoğrafın Cumhurbaşkanımız hayatında hiçbir zaman olmaması gereken bir kareydi. Dünyanın neresinde görülmüştür başbakanı alaşağı eden bir trol çetesinin mekanına bir ülkenin devlet başkanın gitmesi.

Şayet şunun için gittiyse Allah razı olsun. Nasihat için gittiyse. Bu işin bitirin, bunlar bize yakışmıyor. Bu böyleyse problem yok. Ama görüyorum ki o ziyaretten sonra bu ülkede bakanlık yapmış insanlara, bu ülkenin çok değerli insanlarına, bu yapıdaki alçaklar cümle kurmaya başladılar.

Biz mücadele etme azmimizi milletimizden alırız. Trol çeteleriyle iktidar belirlenseydi AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan hikayesi bu ülkede olmazdı.

İstanbul’u bu çete nasıl kaybettirdiyse önce o işin hesabını verecek. 31 Mart’ta AK Parti sadece bir seçim kaybetti. 23 Haziran’da ise onurunu ve gururunu kaybettirdi bu çetenin yaptırdıkları. Bu çetenin yaptıklarının seçimlerin tekrarlanmasında etkili olduğunu düşünüyorum.

13 bin oyla kaybedilmiş bir İstanbul sadece İstanbul’da bir kayıptı. Ama 23 Haziran’da İstanbul üzerinden bütün Türkiye’yi kaybetmiş bir algıyı yaratmak ancak FETÖ benzeri bir Pelikan oyunudur. Ve bu başarılmıştır.

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Evet dedim. Pişmanım. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Biz kuvvetler ayrılığını değil, kuvvetler birliğini oluşturduk."