Başbakan Erdoğan AK Parti Meclis Grubu'nda partililere hitap ediyor.AKP Grup toplantısında Başbakan Erdoğan konuşması..

"Terörle mücadelemiz net bir sonuç alana kadar sürecek. PKK terörü karşısında en büyük dayanağımız milletimizdir. Teröristlerin bunu anladıklarına dair henüz bir emare göremedik. Çıkmaz bir yoldalar. Eğer anlamazlarsa kendilerine çok yazık ederler. Kürt asıllı vatandaşlarımız PKK'nın kendilerini temsil etme çabasına karşı tepkisini gösterir.

Bizim ülkemizde azınlık yok. Hiç bir vatandaşımıza farklı gözle bakmayız. Şiddetle aralarına mesafe koyamayanlar siyaset dışı yollardan medet arar. Şiddeti övmeyen her talep bizim için kıymetlidir. Siyaset bir gruba bir örgüte değil, 70 milyona hizmet içindir.

Kürt vatandaşlarımız bu ülkenin azınlığı değil asli bir unsurudur. Bizim ülkemizdeki azınlıklar Lozan Antlaşması'nda belirtilmiştir."


"Teröre karşı ortak mücadele sürecektir. Gerek sesli gerek görsel istihbaratın paylaşılmasıyla Üçlü bir dayanışma noktası kurduk. ABD ziyaretimiz sırasında birçok konu masaya yatırıldı. Harekatın siyasi veya askeri değil bir millet kararı olduğu ortaya çıkmıştır.

ABD'nin açıklamaları da bize verdiği desteği yineler niteliktedir. Türkiye dünya kamuoyunda derdini daha iyi anlatmış bir ülke konmuna gelmiştir. İtalya ziyaretmiz ikili ilişkilerimiz açısından başarılı sonuçlar doğurmuştur. Biz anlattıkça onlar terör konusundaki sıkıntımızı daha iyi anladı.Terör kopnusunda desteklerini onlar da verdiler. İtalya bizim dış ticarette ikinci ortağımız.


Gerek türk işadamlarıyla gerekse 500 kadar İtalyan işadamıyla buluştum onlara hitab etme fırsatı buldum. Yatırımların artacağı kousunda inancım yüksek. Bölgesinde çok önemli bir yeri var ülkemizin. Türkiye'nin içinde olmadığı bir çözüm yolu bu bölgede olmaz.Türkiye'ye rağmen bu bölgede bir çözüm oluşması mümkün değildi. Dünya için vazgeçilmez bir ülke. Biz düşman üretmiyoruz biz dost kazanmaya yönelik çalışıyoruz. Dünya'da Türkiye'nin münasebeti olmadığı bir ülke yok..

Flistin Devlet Başkanı ve İsrail Cumhurbaşkanı aynı anda misafir ediyoruz ve barışın tesisi konusunda fikrimizi beyan ediyoruz. Bu tarihi buluşmaya ev sahibi olmak bizim için önemli bir aşamadır. Çadırlar içerisinde yaşayan Flistin halkına toplu konut nasıl sağlarız oradaki insanlara sadece siyasi konular değil bazı somut ekonomik destekler sağlanacaktır. Ortadoğu'da akan kanı durdurmak adil ve kesin barışı sağlamak bizim en önemli amacımızdır. Bun yolu da diyalog yoluyla olur. Ümitsizlikle bir yere varılmaz gerekirse defalarca konuyu masaya yatırmak bizim için bir görevidir. Barış bombayla gelmez diyalogla gelir."