Kahramanmaraş'taki Aksu Çayı'nda cesedi bulunan 4 kız kardeşin suda boğularak öldükleri, çırpınıp yardım istemedikleri ve hepsinin siyah kıyafet giydiği belirlendi. Savcılık kızların toplu halde intihar etttiği ya da zorla evlendirilmek istendiği iddia edilen ablalarının intihar etmesi üzerine onu kurtarmak için suya atlayıp boğulduğu ihtimalini değerlendiriyor.

ABLAYI KURTARMA GİRİŞİMİ
Önceki gün Aksu Çayı'nda yaşamlarını yitiren lise öğrencisi Emine, Ayşe (17), Asiye (16) ve Hatice Karağaç'ın (23), cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Otopsinin ardından kızların ölümündeki sır perdesi kısmen de olsa aralandı. Emniyet güçleri, ailenin en büyük kızı olan Hatice Karaağaç'ın (23) istemediği biriyle evlendirilmek istendiği, bunalıma giren genç kızın kendini çaya attığı, diğer kardeşlerin de ablalarını kurtarmaya çalışırken boğularak yaşamlarını yitirdiği yönünde ipuçlarına ulaştı. Bazı yakınlarının bu yönde ifade verdiği de belirtildi.

HEPSİNDE SİYAH KIYAFET
Bu arada; otopsilerin ardından ailelerine teslim edilen kızların üzerlerindeki etek, bluz, eşofmanların tamamının siyah olduğu belirtildi. Bu ayrıntı Karaağaç kardeşlerin ölümüyle ilgili toplu intihar şüphesini de doğurdu. Kız kardeşlerin, "Piknik yapmaya gidiyoruz" diyerek evden çıkmasına rağmen, olay yerinde yapılan incelemede piknik malzemesi bulamadı. Kızların cesedinin bulunduğu yerin oyun parkı ve mesire alanına 150 metre kadar yakın olduğu ancak hiçbirinin bağırıp yardım istemediği anlaşıldı. Otopsi sonucunda, kızların boğularak öldüğü belirlendi. Buna rağmen çırpındıklarına dair bir bulguya rastlanmadı. Bu da toplu intihar şüphesini kuvvetlendirdi. Baba Abdüllatif Karaağaç'ın, polis ifadesinde "Kızlarım çok hanımdı. Nasıl olmuş anlayamadım" dediği öğrenildi.

YAN YANA GÖMÜLDÜLER
Dört kız kardeşin cenazeleri, dün Adli Tıp'tan ambulansla son kez baba evine getirildi. Anne Saliha Karaağaç, "Yavrularımı son kez koklamak istiyorum" diye haykırdı. Cenazeler daha sonra konvoylar eşliğinde Şeyh Adil Mezarlığı'na götürüldü ve yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi./sabah