Rijkaard"ın Baros ısrarı Nonda"nın Kasımpaşa maçındaki üçlemesiyle yara alırken, Keita da D.Kongolu"ya asist, Elano"ya nazire yaptı.

KONGOLU"DAN MESAJ

Galatasaray"da Kasımpaşa maçının ikinci yarısında oyuna giren ve attığı 3 golle 3 puanı getiren Shabani Nonda"nın, Fildişili yıldız Abdül Kader Keita"nın takıma gelmesiyle birlikte artan performansı dikkati çekiyor. Maç sonrası Ketia"yla birlikte büyük bir uyum içinde olduklarını ifade eden Nonda, adeta birilerine mesaj verir gibiydi. Demokratik Kongolu futbolcu, süre aldığı 99 dakikada attığı 5 golle krallık yarışında Milan Baros"un da önüne geçmeyi başardı. Bu arada Keita da ona yaptığı asistlerle ne kadar iyi eküri olduğunu ortaya koydu.

RIJKAARD DA ŞAŞKIN

Baros"un sinirli tavırları ve sık sık gördüğü kartlar yüzünden tedirgin olan teknik direktör Frank Rijkaard"ın Elano"nun da istikrarsız performansıyla Nonda-Keita ikilisine sarılması G.Saray"da değişik bir manzara ortaya çıkardı. Şimdi sarı-kırmızılı takımda sorulan soru şu: Baros-Elano mu, Nonda-Keita mı? İki siyahi yıldızın uyumunun Rijkaard"ın da gözünden kaçmadığı ancak ne Baros ne de Elano"dan vazgeçmeye niyetli olmadığı belirtiliyor.

Şişt, şişt, sakin ol!
Kasımpaşa karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna giren ve maçı çeviren isimlerden olmayı başaran Abdul Kader Ketia"ya daha sakin olması konusunda yönetimden de uyarı geldi. Sarı-kırmızılı idareciler, yıldız oyuncunun kart görerek ceza almasından çekiniyor.

İyi ki gitmemiş
Her iki dizindeki ciddi sakatlığı yüzünden geçtiğimiz sezon sıkıntılı bir dönem yaşayan ve transfer döneminin son günlerinde Sercan"a karşılık olarak Bursaspor"a gönderilmek istenen Nonda için yönetim şimdi "Oh" çekiyor. Sarı-Kırmızılılar, itirafta bulunarak “İyi ki gitmemiş” yorumunu yapıyor.

Ne olacak şimdi?
Maçlara 4-2-3-1 sistemiyle çıkan ve ileride tek forvet olarak Baros"a görev veren Rijkaard, Nonda ile başlaması halinde Çek golcüsünün bu duruma tepki göstererek küsmesinden endişe ediyor. Ancak Nonda"yı da bu performansı karşısında yedek bırakmanın büyük bir haksızlık olacağı düşüncesi Hollandalı hocayı sıkıntıya sokuyor./HT