Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Sivil Savunma heyeti Vali Malay"a çiçek taktim etti. Aydın Sivil Savunma Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili Vali Mustafa Malay"a bilgi veren Aydın Sivil Savunma Müdürü Nizamettin Tok, şuanda en büyük sorunlarının sualtı ekipmanlarının olmayışı olduğunu söyledi. Sivil Savunma Teşkilatı'nın, savaşlarda ve doğal afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirmek için çalıştığını ifade eden Tok, Sivil Savunma Teşkilatının kuruluşunun 50. yılı kutlamaları kapsamında sivil halkı ve öğrencileri bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Okullarda, sivil savunma, ilk yardım ve yangınlarla ilgili bilgilendirme çalışması yaptıklarını belirten Nizamettin Tok, “Aydın Sivil Savunma Müdürlüğü olarak bize gelen yardım taleplerini değerlendirip, gerekli çalışmaları yapmaktayız. Çalışmalarımızda bizi sıkıntıya sokan en büyük unsur sualtı ekipmanımızın olmayışıdır. Şehrimizde zaman zaman boğulma yada kaybolma vakalarında sualtı ekipmanına ihtiyaç duyuyoruz. Fakat elimizde yeterince sualtı malzemesi olamadığı için bu gibi olaylarda sorun yaşıyoruz” dedi.
Sivil Savunma Teşkilatının eksiksiz çalışma performansı sergilemesinin halkın can ve mal güvenliği açısından çok önemli olduğunu dikkat çeken Vali Malay da, “Sivil savunma teşkilatı olağanüstü hal durumunda vermiş olduğu mücadeleyle bütün halkımızın takdirini kazanmıştır. Olağan durumlarla da halkın doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi görevini üstlenmiş önemli bir teşkilattır. Teşkilatın amacı baz alındığında, teşkilat her an her türlü olaya müdahale etme konusunda hazır bulunması gerekir. Bunun içinde teşkilatın ekipmanları tam teşekküllü olmak zorunda” diye konuştu.