Yemen'de devlet üzerindeki kabile ve asker baskısını azaltmak için kabile reisi Hüseyin Bin Abdullah el-Ahmar'ın liderliğinde "Sivil Devlet için Ulusal Birlik" oluşumunun kurulduğu ilan edildi.

Kabile Lideri Hüseyin Bin Abdullah el-Ahmar, "Sivil Devlet için Ulusal Birlik"in ilanı için yaptığı konuşmada, herkesi eşit olarak içine alan yeni bir sivil devletin temel ilkelerini belirlemenin gerekli olduğunu vurguladı. Ülkeyi silahtan arındırmaya çağıran liderin, onlarca silahlı adamının otel ve yakın çevresini kuşatmaları ise dikkati çekti.

Sivil Devlet için Ulusal Birlik oluşumunun hazırlık komisyonunda yer alan akademisyen, siyasetçi, genç aktivist ve sivil toplum kuruluşlarının liderlerinin daha önce eski devlet başkanı Abdullah Salih'in hükümetini devirmek için gerçekleştirilen protestolara katılmadıkları iddia edildi.

Devletin sivilleştirilmesi ve ülkeyi geçmiş dönemlerde siyasi sahada temsil eden kabile liderleri ve askerlerden kurtarmak için kurulan yeni oluşumun, bir kabile liderini başa getirmesi, toplumda ve sosyal medyada sorgulanarak, tartışılmasına yol açtı.

Konuyla ilgili sosyal medyada, "Yemen'in siyasi sahası gariplikler ve tezatlarla dolu" yorumları yapıldı.