Yapılan incelemeler sonucu yarasa gübresinin tarım için çok faydalı bir madde olduğunu belirten MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık ve ve Türk İşadamları Platformu (TİAP) Tarım ve Hayvancılık Projeleri Koordinatörü Veteriner Hekim Serhat Gürsel Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı"yı ziyaret ederek yeni üretimleri olan yarasa gübresini tanıttı.
MUTİAP bünyesinde yer alan mucitler tarafından uzun bir AR-GE dönemi sonrası meydana getirilen MRB Sıvı Yarasa Gübresi hakkında bilgi veren TİAP ve MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık “Türk tarımı açısından yepyeni bir sayfa açmak üzere yaklaşık bir yıldan beri AR-GE çalışmalarımızı yürüttüğümüz MRB Sıvı Yarasa Gübresi"ni ortaya çıkarmanın mutluluğu içersindeyiz. Kimyasal ilaçların bıraktığı kalıntılar yüzünden maalesef insanoğlu büyük bir sağlık tehdidi altında bulunmaktadır. Oysa ki tamamen organik bir yapıya sahip yeni ürünümüzle bundan böyle yüzde yüz sağlıklı mahsuller elde etmek mümkün olacaktır. Ürünümüzün ortaya çıkmasında bir çok arkadaşımız pay sahibidir.Nazilli ilçemizde kurulu tesislerde seri üretimi gerçekleştirmekteyiz. İsrail"den sonra Türkiye"de farklı bir yöntemle elde edilen bu buluşumuzun tarıma ciddi katkı sağlayacağına düşünüyoruz” dedi.
Türk tarımında son yıllarda doğallıktan uzaklaşmanın en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Bereket ve zenginlikler vadisi Aydın"ımız gerçekten çok önemli bir bitki örtüsüne sahip. Başta zeytin, zeytinyağı, incir, kestane, pamuk gibi birçok üretimde söz sahibi olmakla beraber dört mevsimin yaşandığı iklime sahip bir yerde yaşıyoruz. Mucitlerin meydana getirdiği MRB Sıvı Yarasa Gübresini görünce çok şaşırdım. Emeklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Yarasaların bir kısmının böceklerle bir kısmının ise nektarı denilen sulu meyvelerle beslendiğini ve bunların yüzde 15"ini hazmedip geri kalanını dışkı olarak bırakırlarını ifade eden MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan başlık “Bu yüzden yarasa gübresinde doğal birçok zengin mineral ve yararlı bakteri bulunmaktadır. Bünyesinde çok zengin azot, nitrat, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir bulundurur, mikro organizmalar tarafından parçalanarak, inorganik bileşiklere dönüşür. Yarasa gübresi, diğer gübrelere göre kullanımı daha az olduğu halde verim artışının çok daha fazla olduğu uzmanlar tarafından gözlemlenmiş ve kanıtlamıştır. Konsantre olarak da tanımlayabileceğimiz bu gübre, zengin içeriği sayesinde her türlü toprakta diğer gübrelere nazaran yüzde 10-112 oranında daha fazla verim sağlar” diye konuştu.