Sezona kötü bir başlangıç yapan, ligde Trabzonspor ve Fenerbahçe'ye yenilen ve Avrupa Kupaları'na da veda eden Sivasspor, tüm dikkatini lig maçlarına çevirdi. Denizlispor maçının 16 Eylül'e ertelenmesi nedeni ile diğer takımlardan bir maç eksiği bulunan Sivasspor, puansız girdiği 4'üncü haftada galibiyetle tanışmayı hedefliyor. Geride kalan haftalarda kötü bir grafik çizen ve bu sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan kırmızı beyazlılar, Diyarbakırspor maçını çıkış karşılaşması olarak görüyor.

Sezon başından bu yana aksilikler ile mücadele ettiklerini belirten teknik direktör Bülent Uygun, "Yabancı transferinde yaşadığımız sıkıntı, önemli oyuncularımızın uzun süreli sakatlığı, kadro oluşturma konusunda bizi bir haylı sıkıntıya soktu. Avrupa'da başarılı olmak istiyorduk ancak olmadı. Ligde de şu ana kadar puan alamadık. Sakatlarımız düzeliyor. Ligde yine üst sıraları zorlayacak bir ekip olacağımıza inanıyorum. Bunun için Diyarbakırspor maçı ile lige yeniden başlamak istiyoruz. Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Taraftarımızın önünde mutlaka kazanarak ilk puanlarımızı almak istiyoruz" dedi.

Kırmızı beyazlılarda sakatlığı devam eden Mehmet Yıldız dışında önemli bir eksik bulunmadığı bildirildi. Sakatlıktan kurtulan ve 2 haftadır takımla çalışan orta saha oyuncusu Sezer Badur'un da görev verilmesi halinde oynayabilecek duruma geldiği öğrenildi.

Diyarbakırspor ile ligde 2005/2006 sezonunda 2 kez karşılaşan Sivasspor, kendi evindeki maçta rakibini 4-1 yenerken, deplasmanda ise 1-1 berabere kalmıştı. İki takım Süper Lig'de 3'üncü kez karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaya taraftarların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Karşılaşmanın bilet fiyatları, kale arkası 5, maraton 10 ve kapalı tribün 15 TL olarak belirlendi. 4 Eylül Stadı'nda 21.00'de başlayacak olan maçı Yunus Yıldırım yönetecek. / DHA