Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sivasspor, deplasmanda Belçika"nın Anderlecht takımına 5-0 yenilerek, tur şansını büyük ölçüde yitirdi.
Kırmızı-beyazlı ekibin etkisiz göründüğü, ev sahibinin ise oldukça atak bir futbol sergilediği karşılaşmanın 5. dakikasında Boussoufa"nın soldan ceza sahasına ortaladığı topa yükselen Chatelle"nin kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
7. dakikada Suarez"in ara pasında ceza sahasına giren Biglia"nın arka direğe ortaladığı topa boş pozisyonda dokunan Boussoufa"nın şutu yan ağlara takıldı.
12. dakikada Onur"un ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Proto"da kaldı.
17. dakikada Anderlecht"in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında iyi yükselen De Sutter"in kafa vuruşunda, top Sivasspor ağlarıyla buluştu: 1-0
22. dakikada Suarez"in pasıyla ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Boussoufa, RSC Anderlecht"i 2-0 öne geçirdi.
32. dakikada direkten dönen topu iyi izleyen Chatelle"in vuruşunda Sivasspor kalecisi Petkoviç gole engel olamadı: 3-0
54. dakikada Boussoufa"nın ceza alanının solundan yaptığı ortada ceza alanı içinde iyi yükselen De Sutter"in kafa vuruşunda Petkoviç topa iki hamlede sahip oldu.
76. dakikada, oyuna 2. yarıda giren Frutos"un pasında topla ceza alanında buluşan De Sutter, kendisinin 2. ve Anderlecht"in ise 4. golünü attı.
90. dakikada Sedat"ın hatasından yararlanan Frutos"un vuruşunda top ağlarla buluştu: 5-0.
Bu maçın rövanşı, 4 Ağustos Salı günü Sivas 4 Eylül Stadı"nda yapılacak.



HAKEMLER: Craig Alexander Thomson, Tom Hugh Murphy, Francis Andrews
RSC ANDERLECHT: Proto (7) - Van Damme (7), Deschacht (7), Juhasz (6), Wasilewski (6) - Boussoufa (8), Polak (7), Biglia (8), Chatelle (7) (Dk. 71 Legear 4) - Suarez (8) (Dk. 75 Frutos 6), De Sutter (8) (Dk. 79 Gillet (5)
YEDEKLER: Schollen, Bernardez, Reynaldo, Sare
SİVASSPOR: Petkovic (4) - Abdurrahman (4), Sedat (4), Yasin (4), Hayrettin (4) - Mbemba (3) (Dk. 46 Uğur Kavuk (5), Erman (4), İbrahim (5), Musa (5), Onur (5) (Dk. 71 Cihan (4) - Ersen Martin (3) (Dk. 46 Kamaman (4)
YEDEKLER: Akın, Murat, Agbetu, Faruk
GOLLER: De Sutter (Dk. 17 ve 76), Boussoufa (Dk. 22), Chatelle (Dk. 32), Frutos (Dk. 90)
SARI KART: Abdurrahman, Sedat, Onur (Sivasspor), Van Damme (Anderlecht)



Terim de izledi
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi maçı oynayan kırmızı-beyazlılarda Sezer Badur ve Mehmet Yıldız sakatlıkları nedeniyle görev alamadı. Karşılaşmayı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da izledi. Yaklaşık 2 bin Sivasspor taraftarı da tribünlerde yer alarak takımlarına destek verdi.

Naklen yayın krizi
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçını naklen yayınlayacak olan TRT, Anderlecht kulübünün sorun çıkarması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı. TRT"den maçı naklen yayınlaması için para talep eden Anderlecht kulübü tüm çabalara rağmen yumuşamadı. Bunun üzerine araya koyulan bir prodüksiyon şirketi ile Anderlecht kulübü anlaşınca, TRT güçlükle de olsa naklen yayın krizini aşmayı başardı.