Turkcell Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Sivasspor, bu sezon şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Geçen sezonun 9. haftasında, sahasında Vestel Manisaspor'u 1-0 yenerek tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturan Sivasspor, bu sezon da 19 maç sonunda 8 hafta zirvede kalan Trabzonspor'un ardından 6 haftayla liderlik koltuğunu en fazla elinde tutan ikinci takım olarak göze çarpıyor.

8 DEPLASMAN, 7 İÇ SAHA

Kırmızı-beyazlılar, bu sezon şu ana kadar ligde büyük takımlara karşı yenilgi yüzü görmedi. F.Bahçe ve G.Saray'ı iç sahada yenip Beşiktaş ve Trabzonspor ile deplasmanda berabere kalan Sivasspor, geride kalan 15 haftada Bursaspor, F.Bahçe, A.Gücü, Denizli, Konya, G.Antep, Hacettepe ve G.Saray ile deplasmanda, Eskişehir, Ankara, Beşiktaş, Antalya, Trabzon, Belediyespor ve G.Birliği ile de sahasında oynayacak.


Üç büyükler düşüşe geçti

Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray, bu sezon geçen sezona oranla daha başarısız bir performans ortaya koyuyor. Süper Lig'de geçen sezon 19. hafta sonrasında 42 puan toplayan Cimbom, bu sezon aynı hafta diliminde 37 puanda kalırken Beşiktaş puanını 40'tan 35'e düşürdü. F.Bahçe ise geçen sezon 19. haftayı 41 puanla geçerken bu sezon 34 puan toplayabildi.