Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş'ın derbi maçı kazanarak büyük avantaj sağladığını belirterek, “Şampiyonluk bizim değil, rakibimizin elinde” dedi. Başarılı geçirdikleri sezonda yaptıkları birkaç hatanın kendilerine pahalıya mal olduğunu belirten Uygun, “Son 4-5 haftaya kadar avantaj bizim elimizdeydi. Ancak beklenmedik iki yenilgi bizi geride bıraktı. Şimdi ipler rakibimizin elinde. Biz G.Saray maçını kazanıp diğer maçların sonucunu bekleyeceğiz” diye konuştu. Taraftarların bu başarıyı yeterli şekilde algılayamadığından da yakınan Uygun, “Başka yerde olsa bu başarı bayram havasıyla karşılanırdı. Biz de ise matem havası var. Taraftarlarımıza kırgınım” dedi.

G.SARAY'A ÖZEL HAZIRLIK

Galatasaray maçının kendileri için sezonun finali olacağını ifade eden başarılı teknik adam, “Bu maça özel olarak hazırlanacağız. Futbolcularıma gerekirse terapi uygulayacağım. Bu maç bizim için sezonun finali. Kazanırsak belki şampiyon olacığız, belki de bugüne kadar Anadolu takımlarının hayal bile edemeği Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız. Bu nedenle oldukça stresli bir maç olacak. 1 hafta süremiz var. Gerekli hazırlıkları yapacağız. istanbul'a çok önceden de gidebiliriz” diye konuştu. Başkan Mecnun Odyakmaz da takımıyla gurur duyduğunu belirterek, “Şampiyon oluruz ya da olamayız ancak bu heyecanı bize yaşattıkları için tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Önce gerildiler sonra sevindiler

Şampiyonluk iddialarını sürdürmek için kazanmak zorunda oldukları G.Birliği karşısında önce kalelerinde golü gören Sivassporlu ftubolcuların gerilimi yüzlerinden okunuyordu. İkinci yarıda bulduğu gollerle galibiyeteulaşan kırmızı-beyazlı oyuncular ancak maç sonunda doyasıya sevinebildiler.


Bizim en büyük rakibimiz stres

Kaptan Mehmet Yıldız, ligin sonu geldikçe üzerlerindeki baskının arttığını belirterek, “Sahada en büyük rakibimiz stres” dedi. Yakaladıkları gol pozisyonlarını baskı nedeniyle değerlendiremeyince stresin daha da arttığını kaydeden Mehmet, “G.Birliği maçında da böyle oldu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Golü yiyince de paniğe kapıldık. Ancak devre arasında hocamız müdahalesiyle kendimize geldik. Zor oldu ama kazanmasını bildik. Baskı nedeniyle bir türlü istediğimiz oyunu sergileyemiyoruz” diye konuştu.