Silivri Cezaevi'nde olduğu için vefat eden annesinin cenaze törenine katılamayan Sedat Peker'in, töreni canlı veren Karadeniz TV araçlarını cep telefonundan verdiği, "yaklaştır," "tabutun başını çek" komutlarıyla yönettiği iddia edildi.

Silivri Cezaevi'nde olduğu için 77 yaşında hayatını kaybeden annesi Meryem Peker'in cenaze törenine katılamayan Sedat Peker'in, töreni canlı veren Karadeniz TV'nin yayınını telefonla yönettiği iddia edildi.
Meryem Peker önceki gün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede taziyeleri Sedat Peker'in ağabeyi Halit Peker ile kayınbiradari ve Sivasspor'un Başkanı Mecnun Odyakmaz kabul etti.

CENAZEYE GELEMEDİ

Sedat Peker ise yüksek güvenlikli Silivri Cezaevi'nde olduğu için cenaze törenine gelemedi. Peker'in anlaştığı Karadeniz TV'nin cenazeyi canlı yayınladığı ve Peker'in televizyondan bu yayını izlediği ortaya çıkmıştı. Karadeniz TV'nin canlı yayınıyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Peker, yayını izlemekle yetinmeyip cami önünde canlı yayın için görevlendirilmiş up-link cihazlarını Silivri Cezaevi'nden telefonla yönlendirdi.

KAMERAYI YAKLAŞTIR

Peker, canlı yayın ekibine "tabutun başına gelenleri çekin", "kamerayı yakınlaştır", "diğer tarafları da çekin" şeklinde komutlar verdi. Cenaze törenini baştan sona tüm ayrıntılarıyla canlı veren Karadeniz TV'nin yakın plan çekimlere özen gösterdiği dikkat çekmişti. Görüntülerde anne Meryem Peker'in naaşı da sıkça yer almıştı. Kanal daha önce de Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden Erkan Ocaklı ile Osman Yağmurdereli'nin cenazelerini canlı yayınlamıştı.


Benim de annemdi

Karadeniz TV'nin sahibi Zihni Cinan, hiçbir ücret almadıklarını ve yayını kendi olanaklarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Cinan, "Meryem Peker, 10 yıldır evinde yemek yediğim bir insandı. Benim de annemdi" dedi.