Sağlık Bakanlığı, kendilerine ölü bilgisi gelmediğini açıklarken, düşen helikopterde bulunan İHA muhabiri kendisinin dışında herkesin öldüğünü iddia etti...

Yazıcıoğlu düşen helikopterden bahsetmişti BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin iniş sırasında düştüğü, helikopterdeki 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, saat 13.30'da Kahramanmaraş'tan hareket eden Yazıcıoğlu ile 5 kişinin bulunduğu özel helikopter ile Yozgat'ın Yerköy ilçesi yakınlarında temas kesildi.

Bunun üzerine teknik ekiplerin yaptığı araştırmada helikopterin Yerköy yakınlarında bir dağın eteğine düştüğü anlaşıldı. Helikopter pilotunun, 112 Acil Yardım'ı aradığı, kazada yaralananlar bulunduğunu belirterek ambulans istediği öğrenildi.

Kazada, Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı. Bölgeye ambulansların sevk edildiği bildirildi.

YALÇIN TOPÇU YAZICIOĞLU'YLA TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIĞINI SÖYLEDİ

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, yaptığı açıklamada 6 kişinin yaralı olduğunun söylendiğini belirtti. Topçu, Yazıcıoğlu'yla telefon görüşmesi yaptığını ve Yazıcıoğlu'nun "Helikopterimiz düştü, ben de yaralandım" dediğini bildirdi.

Öte yandan, pilottan elde edildiği iddia edilen bilgide 1 kişinin ayağının kırıldığı öğrenildi.

KAZAZEDELERE ULAŞILDI

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Jandarma yetkilileriyle telefon görüşmesi yaptığını ve kazazedelere ulaşıldığını bildirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA VE EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE AİT İKİ HELİKOPTER BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin Yozgat Yerköy yakınlarında düşmesinin ardından Ankara'dan bölgeye iki helikopter gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu Esas Holding'e ait özel helikopter, Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken Yerköy yakınlarında düştü. Kazada, adının ''Kaya'' olduğu belirtilen pilotun yanı sıra 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kazanın ardından Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans helikopter ile Emniyet Genel Müdürlüğüne ait arama-kurtarma helikopteri Ankara'dan bölgeye gönderildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAZADA ÖLÜ BİLGİSİ GELMEDİ

Sağlık Bakanlığı, helikopter kazasında kendilerine ölü bilgisinin gelmediğini açıkladı.

"BEN HARİÇ HERKES ÖLDÜ"

Helikopterin düştüğü bilgisini BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun mitinglerini izleyen İHA muhabiri İsmail Güneş'in telefonla bildirdiği ifade edildi.

BBP Liderini izleyen gazeteci İHA Muhabiri İsmail Güneş, kazada kendisi dışında herkesin öldüğünü bildirdi. Güneş, kendisinin de yaralı olduğunu, kırıkları bulunduğu ve kanamasının olduğunu ilettiği bildirildi.

İHA'nın internet sitesinde, muhabirinin şu açıklamaları yer aldı:

iha.com.tr: İsmail neredesiniz?

İsmail Güneş: Maraş yakınlarındayız

iha.com.tr: Durumun nasıl?

İsmail Güneş: Ayağım kırık, kanamam var. Helikopterde benim haricimde 6 kişi vardı.

iha.com.tr: Kazada ölen var mı?

İsmail Güneş: Ben hariç herkes öldü

YAZICIOĞLU KİMDİR?

1954 yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğdu. Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı.

1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan Yazıcıoğlu, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı; sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu (1977-78). Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı.

Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu.

20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi. Halen bu görevi sürdürmekte olan Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babası.

SABAH