Salı günü başlayacak şike davasına günler kala, tutuklu sanık Giresun Spor Başkanı Olgun Peker, mahkemeye yalan makinesi getirilmesini istedi.


Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu olmak üzere 93 sanıklı futbolda şike davasının duruşmaları İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Şubat Salı günü başlıyor. Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda görülecek davaya sanıkların kimlik tespiti ile başlanacak. Daha sonra, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 401 sayfalık iddianame, 3 TRT spikeri tarafından okunacak. Duruşmanın ilk 4 celsesinde iddianamenin okunmasını bekleyecek olan mahkeme heyetinin daha sonra Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayında yargılamaya devam edeceği öğrenildi. Tutuklu sanıklardan Giresun Spor Başkanı Olgun Peker'in mahkemeden yalan makinesi talep ettiği belirtildi.
BURADA TAKIMLARI DEĞİL SANIKLARI YARGILIYORUZ

Davanın başlamasına sayılı günler kala duruşmanın işleyişi hakkında açıklama yapan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise, "Biz burada takımları değil, suçlu oldukları iddia edilen şahısları yargılayacağız. İddianamedeki suçlamaları yargılayacağız" dedi. Öte yandan, spor yazarı Erman Toroğlu, Bucaspor Kulübü ve Samsun'dan bir savcının müdahil olmak için başvurduğu öğrenildi. Cezaevi önünde toplanacak Fenerbahçe, Trabzonspor ve diğer takım taraftarları için Jandarma tarafından yoğun güvenlik önlemi alınacağı öğrenildi. Güvenlik gerekçesiyle, spor kulüplerinin taraftarlarının duruşmayı izlemesine izin verilmeyeceği belirtilirken, duruşmalara sadece sanıkların yakınları, kulüp temsilcileri ve Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri ile müştekilerin girmesine izin verileceği belirtildi.

yenişafak