EDİRNE'den Sakarya'ya atanan Vali Mustafa Büyük, bugün kente gelişinde törenle karşılandı. Vali Büyük, Valilik önünde uzun kuyruk oluşturarak kendisini karşılayan personelle tek tek tokalaştı.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile 3 yıldır Sakarya'da görev yapan Vali Hüseyin Atak, merkeze alınırken, Edirne Valisi Mustafa Büyük ise Sakarya Valiliği'ne atandı. Sakarya'nın yeni Valisi Mustafa Büyük, bugün saat 10.30'da kente geldi. Vali Büyük gelemeden önce ise sabah erken saatlerden itibaren büyük bir telaş yaşandı. Yeni yerleşim bölgesi Camili'deki Resmi Daireler Kampusu'nda, Valilik binası önünde tüm personel ile, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri sıraya girdi. Vali Büyük'ü karşılamaya gelenler, çok uzun bir kuyruk oluşturdu. Kendisine karşılayanların çokluğunu görünce şaşıran Vali Mustafa Büyük, dış kapıda inerek onlarla tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçti.

15 dakika süren tokalaşmadan sonra makamına geçen Vali Mustafa Büyük basın aracılığıyla Sakaryalılar'a birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sakarya Valisi iken merkeze alınan Hüseyin Atak ise geçen hafta Çark Caddesi'ndeki konaktan, çok az kişinin katılımıyla merkeze uğurlanmıştı.

DHA