Vakit'in yeni iddiası kafaları karıştırdı. İddiaya göre polis tarafından PKK'lı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Burhan kod adlı Hasan Lala'nın evinde yapılan aramada Türkiye'yi sarsacak bir fotoğrafa ulaşıldı.

Lala'nın birlikte fotoğraf çekildiği kişi ise karargahta üst düzey bir komutanın oğlu M.B. ! İşte inanılması güç ancak orjinali poliste olduğu iddia edilen o fotoğrafın ilginç öyküsü; Vakit'te yayınlanan ve Yener Dönmez imzalı haber ve yayınlanan bir fotoğraf kafaları fena karıştırdı. Polis ve savcılık tutanaklarına dayandırılan iddiaya göre terörle mücadele ekipleri, İstanbul'da geçtiğimiz yılın Nisan ayında yapılan PKK örgütüne yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.

Polis terörist Burhan kod adlı Hasah Lala'nın evine yaptığı baskında, örgütün İstanbul faaliyetlerine ilişkin çok önemli bilgilere ulaştı. Lala ile birlikte ele geçirilen iki kişi terör örgütüne üye olmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şahısların ev aramalarında ruhsatsız silahların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.