Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Ergenekon soruşturmasında 2. iddianamesinde eşi ve ailesi ile igilili yer alan iddiaları yalanlayarak tepki gösterdi.

Star Haber Grup başkanı Uğur Dündar, iddianamede ailesiyle ilgili bir e-postaya yer verilmesi üzerine dünkü Star Ana Haber"de, “Böyle bir iftarının Ergenekon"la ne ilgisi var. Sayın Başbakan sizin ailenizle bir iddia yer verilse ne yapardınız” diye isyan etti. Dündar, iddianamede gazeteci Güler Kömürcü"ye İlhami Yangın adlı bir gazetecinin yolladığı ve "eşinin sürekli Brezilya"ya gittiği"iddialarını içeren e-postaya yer verilmesine çok sert tepki gösterdi. Söz konusu kişinin Tansu Çiller"in başbakanlığı döneminde yayın yapan BTV"nin haber müdürü olduğunu ve "ipe sapa gelmez bir iddiayı yazdığını"söyleyen Dündar, eşinin evlilikleri süresince hiçbir zaman Brezilya"ya gitmediğini söyledi. İşte Dündar"ın canlı yayındaki isyanı: “Namusuma kurşun sıkıldı. Bu bizim yargımızın Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar benim onuruma, şerefime aile namusuma kurşun sıktı. BTV"nin haber müdürünün bir mailinde yazanlar: Uğur Dündar ile ilgili ciddi belgeler ve fotoğraflar vardı. Mesela Dündar"ın aile ilişkileri. Karısının sürekli Brezilya"ya gidişi...”

İspatlayın, intihar ederim

“İntihar ederim. Benim eşim evlendikten sonra hiç bir zaman tek başına yurt dışına çıkmadığı gibi hayatında Brezilya"ya gitmedi. Evliliğimiz döneminde Brezilya"ya gittiğini biri çıksın ispat etsin. Ben şu dakikada görevimi bırakacağım. Hatta intihar bile ederim. Bu namus meselesi. Yandaş basına malzeme: Birisi iftira atacak ve siz savcı olarak onun peşine düşmek varken onu aynen alacak ve onu yandaş basının kullanması için malzeme hazırlayacaksınız. Bunun Ergenekon davası ile ne ilgisi var.”