Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Muş ve Şırnak çevrelerinde sabah saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı ise iç bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak.

Rüzgar, güneydoğu bölgelerde güneyli, batı bölgelerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/s), Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Rüzgarın; Güneydoğu bölgelerde güneyli, batı bölgelerde kuzeyli yönlerden, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz kıyılarında fırtına (70-90 km/s), Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi ve sabah ilk saatlerde Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak ve Muş çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Çatı Uçması, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (3)
ANKARA: Çok bulutlu ve gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (-2)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (4)
ADANA: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı (12)
ANTALYA: Çok bulutlu ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı (10)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)
ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (2)
VAN: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (5)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusunu aralıklı kar yağışlı. Sabah ve gece sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

EGE: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Muğla çevrelerinin karla karışık yağmurlu, akşam saatlerine kadar bölgenin iç kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur, Göller Yöresi ile sabah saatlerinde Batı Akdeniz’de karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgarın bölgenin güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimler ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışlar, öğle saatlerinde Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve batısında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Sabah ilk saatlerde Muş ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmurlu gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgarın sabah saatlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi ile birlikte bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.