Alparslan Türkeş'in çocukları arasında paylaşılamayan milyonluk mirasın peşine şimdi de Hazine düştü.

MHP'nin eski lideri Alparslan Türkeş'in mirasçıları arasındaki kavga nedeniyle 13 yıldır paylaşılamayan milyonlarca liralık servetinin peşine şimdi de Hazine düştü. Ölümünün ardından İngiltere'de trilyonluk hesapları çıkan Türkeş'in adına kayıtlı araziler, evler, yazlıklar ve altınların paylaşımına ilişkin dosya karar için Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderildi.

HAZİNE YAKIN TAKİPTE

Türkeş'in Nisan 1997'de ölümünün hemen ardından eşi Seval Türkeş, mal varlığı tartışması için mirasçılara, "Masada anlaşalım, Türkeş'in şerefine yakışır şekilde çözelim" çağrısı yaptı. Ancak, bu çağrı yanıtsız kaldı. Türkeş'in ikinci eşi Seval Türkeş'ten iki ve ilk eşinden beş olmak üzere toplam yedi çocuğu bulunuyor. Seval Türkeş'in çocukları Ayyüce ile Ahmet Kutalmış Türkeş ile ilk evliliğinden olan Umay, Günay, Ayzıt Türkeş, Tuğrul Türkeş ve kardeşleri babalarının ölümünden sonra mal varlığı için dava açtı. 1997 esaslı dosya, karar için geçen hafta Ankara 3. Sulh Mahkemesi'ne sunuldu. Hazine de veraset vergisini alabilmek için davanın bir an önce sonuçlandırılması için mahkemeye başvurdu. Seval Türkeş'in avukatları, ilk eşten olan çocukların aleyhine ayrı ayrı alacak davası açarak, banka hesapları, gayrimenkulleri, üzerlerine kayıtlı araçları, kooperatif ve ticaret odalarına kayıtlı şirketlerdeki hisselerine "ihtiyati tedbir" konulmasını istedi. Türkeş'in Deutsche Bank'ın Londra şubesinde bulunan hesabından kızları Umay Güney ve Ayzıt Türkeş'in 242 bin sterlin çektiği iddia edilmişti.

MİLYONLUK SERVET

İstanbul Yakacık'ta 300 m2 arsa, 360 m2 ev, İzmir Özdere'de 450 m2 arsa, Oran'da ev, Fethiye Anadolu Yapı Kooperatifi'nde bir adet hisse, Ankara'da eşine ait daire, bir adet 1984 mercedes, 1982 Audi otomobil, 25 adet bilezik, 60 cumhuriyet altını, çeşitli bankalarda 142 milyon mevduat, Bandırma'da 400 m2 arsa, Ankara Altındağ'da 613 m2 arsa İzmir Konak'ta daire...(Sabah)