Suriye uyruklu terörist elebaşısı Bahoz Erdal, Gediktepe saldırılarından sonra yaşanan kaostan faydalanarak 21 Haziran günü Hakkari sınırından Türkiye"ye giriş yaptı. Hedefinde büyük şehirler var.

Terör örgütü PKK son dönemde şiddet eylemlerini artırırken istihbarat birimleri PKK"yla ilgili çok kritik bilgilere ulaştı. Star Gazetesinden Gevheri Güven'in haberine göre, örgüt içinde "Cellat" olarak anılan ve bütün silahlı gücün organizasyonunu yapan Dr. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin"in, 11 askerimizin şehit olduğu Gediktepe Karakolu baskını sonrasında Türkiye"ye giriş yaptığı tespit edildi. 21 Haziran"da Türkiye"ye giren Suriye asıllı terörist Hüseyin"in, şehirlerde büyük terör eylemleri yapacağı istihbarat birimlerince rapor edildi.


BAHOZ, GEDİKTEPE KAOSUNDAN FAYDALANDI

Gediktepe Karakolu saldırısının ardından istihbarat zaafı tartışmaları başlarken, saldırı öncesinde ve sonrasında istihbarat birimlerinin çok kapsamlı çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. İstihbarat örgütleri resmi raporlarında, terör örgütü elebaşlarından Fehman Hüseyin"in Kuzey Irak"tan Türkiye"ye giriş yaptığını rapor etti. Bilgi Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı"ndan (GES) gelen telsiz kestirmeleri sonucu elde edilen bilgilerle de teyit edildi.


21 HAZİRAN"DA HAKKARİ"DEN GİRDİ

Elde edilen istihbarat bilgilerine göre Fehman Hüseyin, 18 Haziran gecesi gerçekleşen Hakkari"nin Şemdinli İlçesi Gediktepe Sınır Bölüğü"ne yapılan saldırı sonrasında oluşan kaos ortamından faydalanarak 21 Haziran"da Hakkari"den Türkiye"ye giriş yaptı. Hüseyin"in, KCK operasyonları sonrasında kopan, kırsal ve şehir yapılanmasındaki teröristlerin koordinasyonunu sağlayarak büyük terör eylemleri yapacağı da istihbarat birimleri tarafından rapor edildi.


30 TERÖRİST CUDİ"DE GÖRÜLDÜ
PKK"nın uzun zamandır sınırlardan sızma yoluyla Türkiye"ye büyük yığınak yaptığı öğrenilirken, İstihbarat birimlerinin yerel kaynaklardan elde ettiği son bilgi şok etti. Güvenilir yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 24 Haziran gecesi saat 23:30 sularında yaklaşık 30-40 kişilik terörist bir grup Cudi Dağı"nda Nuh"un Gemisi"nin oturduğu yer olarak bilinen mevkiden sızma yaparken görüldü. Köylüler, durumu ilgili makamlara rapor etti. Ancak bilgi sonrası operasyon başlatılmadığı iddia edildi. PKK"nın son dönemde sızma yoluyla yaptığı büyük yığınakla Türkiye"yi sarsacak eylemlere hazırlandığı rapor edildi.

Adamları İstanbul"u vurmuştu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, İstanbul"da askeri servis aracına yapılan ve 5 şehit verdiğimiz saldırıyı da üstlenen PKK"nın şehirlerde eylem yapan grubu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) ve örgütün intihar eylemcilerinin sorumlusu olarak biliniyor. Örgüt içi liderlik çatışmasına girdikten sonra Murat Karayılan tarafından PKK"nın silahlı kanat sorumluluğundan alınan Suriye asıllı terörist Fehman Hüseyin, intikam için Murat Karayılan"ın yemeğine zehir koydurmuş ve Karayılan"ın 6 adamını öldürünce gözaltına alınarak Kandil"de sorgulanmıştı.


FEHMAN HÜSEYİN KİMDİR?
PKK"nın bilinen yöneticilerinin dışında son dönemde eylem insiyatifini “derin troyka” olarak tanımlanan Duran Kalkan (Abbas) Mustafa Karasu (Hüseyin Ali) Ali Haydar Kaytan (Fuat) devraldı. Radikal solu temsil eden üç teröristin belirlediği stratejiye göre silahlı kanadı harekete geçiren kişi ise Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin. Şehirlerde eylem yapan TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) intihar eylemcileri dahil en kontrolsüz grubu oluşturan HPG"nin (Kürdistan Savunma Güçleri) sorumlusu olan Hüseyin"in, örgüt içindeki lakabı ise Cellat... PKK"nın silahlı bütün eylemleri Bahoz"un onayından geçirilerek yapılıyor. Ana üs olarak Zap Kampı"nı kullandığı bilinen Fehman Hüseyin, örgütte şiddete dayalı politika izlenmesini savunuyor.


Gediktepe öncesi herşey rapor edilmiş

11 Mehmetçiğin şehit olduğu Şemdinli Gediktepe baskını sonrasında, istihbarat zaafı olduğu iddialarına karşın; Genelkurmay ve Amerikan makamları istihbarat zaafının sözkonusu olmadığını belirtmişlerdi. Saldırı sonrasında yapılan araştırmada, istihbarat birimlerinin saldırıdan önce çok kritik bilgileri rapor ettikleri belirlendi. İşte Gediktepe baskınından önce rapor edilen bilgiler: • 2 Hazİran: Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Hakkari Çukurca Üzümlü"ye 20"şer kişilik 3-4 grubun geçiş yaptığını rapor etti.

• 3 Hazİran: GES Komutanlığı, Fırat Telsiz Kodunun Dağlıca"ya geçtiğini... (Fırat Cilo alanı sorumlusu. Emrinde 130-160 civarında PKK"nın en eğitimli silahlı teröristi bulunuyor) • 18 Hazİran: EGM, Hakkari- Yüksevova 15"ler Köyü civarında bölük seviyesinde (28-30 kişi) teröristin barındığı, bölgede büyük çaplı eylem yapacağını bildirdi...

• 18 Haziran: 2. Ordu Komutanlığı, 40-50 teröristin Uğuraçan Köyü Yeşil Bayır mezrasında barındığını tespit etti...

• 18 Hazİran: 2. Ordu Komutanlığı, Çerçeve Taburu 3 Bölük halinde Hakkari"ye giriş yaptığı... (Çerçeve taburu 85-90 kişiden oluşuyor. 1. Bölük: 28-30 kişi, 2. Bölük:24 kişi ,3. Bölük: 20-22 kişi)

Baskın sırasında Heron tepedeydi
Gediktepe Karakolu baskınının hemen öncesinde ve baskının yaşandığı saatlerde İnsansız Gözetleme Uçağı Heronların çatışma bölgesi üzerinde uçtuğu ortaya çıktı. Heronların resmi uçuş raporlarına göre baskının yapıldığı 18 Haziran günü Heron"un saat 21.00 sularında Hakkari-Dağlıca-Yeşiltaş bölgesini gözetlediği, saat 22.00"den itibaren PKK"nın Avaşin ve Basyan kamp alanlarına odaklandığı öğrenildi. Baskın olduğu saatlerde Avaşin Basyan bölgesini gözetleyen?Heron, gece saat 03.00"den itibaren de Aktütün, Beyyurdu ve Öveç bölgesine geçti.

Baskından bir gün sonra saat 16.00"dan itibaren PKK"nın Bamek ve Hakurk kamp bölgelerini gözetleyen Heron, 9 terörist tespit etti

Vatan