Anayasa Mahkemesi tarihinde en çok tartışılan raportör olan Doç. Osman Can görevinden ayrılmaya karar verdi

T24'ün aldığı bilgilere göre bu kararını henüz resmiyete dökmeyen Can, İstanbul'da bazı üniversitelerle görüşüyor. İzne ayrılan ve halen tatilde olan Can, T24'e, “Şimdilik doğru değil, ileride olabilir” demekle yetindi.

Son olarak Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliği paketini iptal etmesi durumunda “kararın yok hükmünde sayılabileceği” görüşüyle dikkat çeken Osman Can, yüksek mahkemenin en tartışılan raportörü oldu.

“1961 Anayasası'yla kurulan Anayasa Mahkemesi ile Yüksek Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun demokratik meşruiyeti bulunmadığı, yargının darbelere destek işlevi gördüğü, Kürtler'in şiddete yönelmesinde yargının da rolü olduğu” görüşleri tartışma yaratan Osman Can, bugüne kadar görevini bırakması yolunda kendisine henhangi bir baskı gelmediğini söylemişti.

Osman Can, halen, 40 üyesi bulunan Demokrat Yargı Derneği'nin eş başkanlığı görevini de Gazi Ertekin'le birlikte yürütüyor.

OSMAN CAN: İLERİDE OLABİLİR

Anayasa Mahkemesi'ndeki görevinden istifa edeceği haberi için T24'e “Şimdilik doğru değil, ileride olabilir” diyen Can, şu anda izinde bulunuyor. Anayasa raportörü Osman Can yaklaşık iki hafta önce 32.Gün programında Anayasa Mahkemesi"nin türban davası kararından sonra istifa ettiğini ama kabul edilmediğini duyurmuştu

Vatan