SAMSUN"da doğum gününe çağırdığı 17 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi B.K."ya tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Burak B., 1"nci Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmada şikayetten vazgeçilmesi üzerine tahliye edildi.
Olay 5 Ocak tarihinde lise öğrencisi B.K."nın ilaç içip intihar girişiminde bulunması üzerine kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi"nde ortaya çıktı. İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi"nde oturan genç kız, hastaneye gelen Çocuk Şubesi ekiplerine erkek arkadaşı Burak B."nin kendisine tecavüz ettiğini ve bu yüzden bunalıma girip ölmek istediğini söyledi. Bunun üzerine polis hurdacılık yapan Burak B."yi gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Burak B. hakkında, Samsun 1"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugünkü duruşmada önceki savunmalarını tekrar eden sanık, genç kızla sadece seviştiklerini dile getirerek şunları söyledi:
“B.K.'yla evlenmeyi düşünüyorduk. Aramızda yüzük taktık. 30 Ekim"deki doğum günü partime onunla birlikte başka arkadaşlarım da geldi. Onlar bir süre sonra gitti. B.K. ise saatin geç olduğunu belirterek eve gidemeyeceğini ve bizde kalacağını söyledi. Annemle babam yatınca biz de benim odama geçtik. Evlenmeyi düşündüğümüz için onun da isteğiyle seviştik. Sabah olunca evine gitti. Bu olaydan sonra 2 kez daha seviştik. Cinsel ilişkiye girmedik. Geçen yıl 29 Aralık günü B.K."nın internetteki facebook sayfasında eski erkek arkadaşının fotoğrafını ve yazılan duygusal şeyleri görünce sinirlendim. Kendisini aradım. Kavga ettik. Daha sonra ilaç içip intihara kalkıştı. Zorla bir şey yapmış değilim. Eğer öyle olsaydı dosyaya delil olarak verdiğim ve olaydan 2 ay sonra çekilen fotoğraflarda beni böyle öper miydi? Tahliyemi istiyorum.”

ŞİKAYETİNDEN VZGEÇTİ

Lise 2"nci sınıf öğrencisi B.K. ise, duruşmaya katılmadı. Daha önce verdiği ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu belirten ve istemediği halde Burak B."nin kendisiyle seviştiğini söyleyen genç kızın avukatı, şikayetten vazgeçtiklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme B.K."nın İstanbul Adli Kurumu 6"ıncı İhtisas Dairesi'nden alınacak olan raporunun beklenmesine, sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığının olması ve genç kızın şikayetten vazgeçmesini dikkate alarak 7 aydır cezaevinde bulunan Burak B."nin tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.