İzmir'in Karşıyaka ilçesi Altınyol mevkisinde, bir servis midibüsünün, yol seviyesinin altında kalan tren yoluna düşmesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Altınyol mevkisinde, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir servis midibüsü, aşırı yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kaydı ve yol seviyesinin altında kalan tren yoluna düştü. Kazada çok sayıda yaralı olduğu, olay yerine ambulansların sevk edildiği bildirildi.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında, Altınyol Kayıkhane yokuşunda meydana geldi. Çiğli yönünden Konak istikametine doğru giden bir gıda firmasında (Aytaş Gıda) çalışanlarla, stajer öğrencileri taşıyan, İdris Acar yönetimindeki 35 S 9549 plakalı servis midibüsünün yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan midibüs yaklaşık 3 metre yükseklikten tren yoluna uçtu. Tren yolunun kenarında bulunan ağaca çarpıp ters dönerek bir süre sürüklendikten sonra durabilen midibüsü görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis, kaza sırasında araç içerisinde sıkışanları kurtarmak için olay yerine AKS ekibi çağırdı.

TREN RAYLARI ÜZERİNDE AMBULANS BEKLEDİLER
AKS ekiplerinin çalışmasıyla sıkıştıkları yerden kurtarılan yaralılar bir süre tren raylarında yatarak ambulans gelmesini bekledi. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri ve çevredekilerin yardımıyla tren yolundan çıkartılan yaralılardan, Şükrü Seher Ergil Ticaret Meslek Lisesi 4'ncü sınıf öğrencilerinden 18 yaşındaki Tuğba Tepebelen, 18 yaşındaki Gamze Bacak, 18 yaşındaki Duygu Kapaklı, 19 yaşındaki Zeynep Şahin ile gıda firmasının çalışanlarından 43 yaşındaki İsmail Altınbalık, 48 yaşındaki İbrahim Yaken ve sürücü İdris Acar Ege Ünüversitesi Hastanesi'ne kaldırılırken diğer yaralılardan yine aynı lisede eğitim gören 4'ncü sınıf öğrencilerinden 18 yaşındaki Ayşe Sinan Karakaş, 18 yaşındaki Davut Vicdanlı, 19 yaşındaki Hilmiye Keskin ile gıda firması çalışanı olan 29 yaşındaki Serkan Ersoy, ambulanslarla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki hastanede bulunan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.


Milliyet