Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 06.49'da 4,0 ve saat 06.51'de 3,6 büyüklüklerinde iki deprem kaydedildi.
Derinlikleri sırasıyla 4,6 ve 4,5 kilometre olarak belirlenen sarsıntılar, Simav'ın yanı sıra çevresindeki Şaphane, Pazarlar, Hisarcık ve Emet ilçelerinde hissedildi.
İlk belirlemelere göre can veya mal kaybına yol açmayan depremleri hisseden vatandaşlar, evlerinden ayrılarak bir süre dışarıda bekledi.
Kaymakam Ünal: Depremlerin Simav'da can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, ilçeye bağlı Şenköy beldesinde, 06.49 ve 06.51 saatlerinde meydana gelen 4,0 ve 3,6 büyüklüklerindeki depremlere ilişkin, ''Depremlerin Simav'da can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz'' dedi.
Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Şenköy beldesinde, saat 06.49'da 4,0 ve 06.51'de 3,6 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldiğini anımsattı. Dün Ölüdeniz açıklarında yaşanan ve Muğla'nın Fethiye ilçesinde şiddetlice hissedilen 6,0 büyüklüğündeki depremin, Simav'da vatandaşlara deprem olgusunu yeniden hatırlattığını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:
''Simav'daki depremlerin, Ölüdeniz'deki depremin artçıları olduğunu zannettik. Özellikle 4,0 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlarımız arasında hafif bir panik ortamı oluşturdu. Deprem, 'Ben buradayım, unutmayın, gitmedim' diyor. Elimizden gelen fazla bir şey yok. Allah'ın vermiş olduğu bir nimet, aynı zamanda da bir zahmettir. Depremlerle yaşamaya devam edeceğiz. Zaten, bilim adamlarının tahminlerine göre Ege Bölgesi'nde bu tür depremler bekleniyor. Depremlerin Simav'da can ve mal kaybına yol açmaması, en büyük tesellimiz.''