Düzeneğin yanında bulunan sigaranın bomba düzeneğinin fitilini ateşlemek amacıyla olay yerine bırakıldığı tahmin ediliyor. Olayla ilgili güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Olay, Gümüşpınar Mahallesi Cenap Şehabettin Sokak'ta meydana geldi. Polis merkezine yüz metre mesafede 80 EP 667 plakalı bir kamyonetin altında kola kutusu içine yerleştirilmiş parça tesirli bomba düzeneğini fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen asayiş ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra olay yerine terörden sorumlu polisleri ve bomba imha uzmanlarını çağırdı. Bomba imha uzmanı olay yerinde koruyucu kıyafetini giydikten sonra düzeneğe yaklaştı.


Düzeneği inceleyen bomba imha uzmanı fünye kullanmadan bombayı etkisiz hale getirdi.
İddialara göre bomba düzeneğinin dün gece saatlerinde kamyonetin altına konulmuş olabileceğini belirtiliyor. Düzeneğin yanında bulunan sigaranın ise bombanın fitilini ateşlemek amacıyla oraya konulduğu tahmin ediliyor. Bombanın etkisiz hale getirilmesinin ardından polis ekipleri de çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerindeki delilleri de inceleyen ekipler bomba düzeneğini kamyonetin altına yerleştiren zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.