Malatya'da evlerinin önünden geçen açık su kanalına düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Sedef Kömürgöz davasında şoke eden karar. Mahkeme, belediyeyi suçsuz buldu. Akşam Gazetesi'nden ercan Öztürk'ün haberine göre, Sedef'in ölümünün ardından ailesi 800 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu. Malatya Belediyesi'nin avukatı mahkemedeki savunmasında bu rakamı çok yüksek olduğunu belirterek, 'Bu para verilirse herkes çocuğunu öldürür' demişti. Yaklaşık 4 yıldır devam eden davada Malatya İdare Mahkemesi kararını verdi. Belediyeyi suçsuz bulup, 'İdarenin sorumluluğunda bulunan açık sulama kanalına düşmesinde çocuğun ebeveynleri olarak gerekli denetim ve gözetim sorumluluğunu yerine getirmeyen davacıların kusuru bulunduğu açıktır' diyerek tazminatta indirime gitti. 

TEMYİZE GİDECEKLER
Su kanalının geçtiği yere gerekli önlem almayan Malatya Belediyesi, 'Hasım' olmadığı gerekçesiyle davada aklandı. Mahkeme DSİ'nin ailenin her bir bireyi için toplam 70 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Kömürgöz Ailesi'nin avukatı Ümit Yavuz kararı skandal olarak yorumladı: 'Skandal savunmayı yapan belediye aklandı. Su kanalının etrafına önlem almayan belediye aklanırken, çocuklarına sahip çıkmayan aile suçlu bulundu. Toplam 5 kişi için 800 bin lira tazminat talebimiz oldu ama 70 bin liraya hükmetti. Bu kararlar verilirse belediye de önlem almaz, DSİ de. Kararı temyiz edeceğiz.'

Kömürgöz Ailesi'nin avukatı Ümit Yavuz, mahkemenin vermiş olduğu karara isyan ederek, 'Karar hukuka aykırı olduğu gibi vicdanları da tatmin etmekten uzaktır. Anayasa'nın 138'nci maddesi hakimlere vicadani kanaatlerine göre hüküm vermeyi emreder. Demek ki kararı veren yargıçların vicdanları böyle emretmiş. Öte yandan şehrin içinden geçen su kanalı hakkında belediyenin sorumsuz olduğuna kanaat getirmiştir' diye konuştu.

Malatya Belediyesi Avukatı Özlem Ölmeztoprak'ın savunmasını 9 Ekim 2010'da 'Savunmaya Bak' başlığıyla manşetten duyurmuştu. Ölmeztoprak, ailenin 800 bin liralık tazminat talebini, 'Birçok vatandaşımız, tazminat için çocuklarını ölüme itebilir' demişti. Aile bu savunmaya isyan etti. (Akşam Gazetesi)