İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Balyoz iddianamesini hazırlayan savcılardan Ali Haydar ile soruşturma sırasında görevden alınan savcılar Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'ten manevi tazminat talep edildi. Dilekçede Doğan hakkında 21 Şubat 2010'da verilen yakalama kararının hukuka aykırı savunuldu. Tazminat talep edilen savcıların makul şüpheden değil, hukuk kurallarının aksine değerlendirme yaptıkları iddia edildi.
Doğan'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından sunulan dilekçede, savcılar Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk'in savunmaya dair ileri sürülen konuların tamamını görmezden geldikleri iddia edildi. Doğan'ın, üç savcının yaptığı işlemlerden kaynaklanan manevi bir zarara uğradığı belirtilerek savcılardan 20'şer bin TL'lik tazminat talebinde bulunuldu.

Balyoz davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan geçtiğimiz günlerde de Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na, kendisi hakkında yakalama kararı veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Davut Bedir, Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü hakkında 20'şer bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

CİHAN