SAMSUN'da geçen 12 Nisan'da kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik hakkında kasten yaralama suçundan 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olayda mala zarar verme suçundan U.K. ise 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde 2 kişinin ölümü 4 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olay sonrası tutuklanan 2 sanığın davası güvenlik gerekçesi ile görüldüğü Samsun'da geçen 12 Nisan tarihinde duruşmayı izlemek üzere kente gelen kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e adliye önünde yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik hakkındaki iddianame hazırlandı. Olayın ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Çelik hakkında kasten adam yaralamak suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay günü TBMM 028 plakalı araca 2110 TL hasar meydana getirecek şekilde zarar veren ve tutuksuz yargılanan sanık U.K. için ise 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, yapılan soruşturma kapsamında olayın örgütsel bir bağlantısı bulunmadığını belirterek, "Olayın ardından azmettirdikleri gerekçesiyle aralarında İsmail Çelik'in babası ve patronunun da bulunduğu 9 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" dedi.

Bu arada Samsun'da görülen dava güvenlik nedeniyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi tarafından yaklaşık 2 hafta önce Ankara'ya alınmıştı.


DHA