Antalya'da, altı yıl önce 12 yaşındayken babası tarafından inşaat malzemesi ticareti yapan kişiye sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satıldığı ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen kızın öğretmeni Burçe Tuncel, bir açıklama yaptı. Altı yıl öncesinde öğrencisinin başından geçenleri anlatan Tuncel, gözyaşlarına hakim olamadı.

Antalya'da, 6 yıl önce 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.'ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satıldığı ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen E.Y.'nin öğretmeni Burçe Tuncel "O çocuk bana güvenerek anlatmıştı ama ben ona sahip olamadım" dedi.

Bir ilköğretim okulunda matematik öğretmeni ve aynı anda E.Y'nin okuduğu sınıfta rehber öğretmen olarak çalışan Burçe Tuncel (31) olayın sınıfta öğrencilere kompozisyon yazdırmak isterken ortaya çıktığını kaydetti.

Altı yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği aile içi şiddet, tecavüz ve cinsel istismar konulu bir seminere katıldıklarını ifade eden Tuncel, seminerde verilen bilgi ve örneklerden esinlenerek eğitim verdiği çocuklar için de böyle bir mevzuda etkinlik yapmak istediğini söyledi. E.Y.'nin okuduğu sınıfta 6 aylık rehber öğretmen olduğunu kaydeden Tuncel, şöyle konuştu:

"Fakat o sınıfta içine kapanık öğrencilerim de vardı. Bu öğrencimiz de çok başarılı ve bir o kadar da içine kapanık bir öğrenciydi. Rehberlik dersinde bir etkinlik yapmaya karar verdim. Ailenizin size yapmasını istemediğiniz, fakat söyleyemediğiniz, size yardımcı olmamı istediğiniz her hangi bir şey varsa isterseniz birebir görüşebiliriz ya da isterseniz şu an bir kompozisyon yazalım, ama isminizi yazmayın dedim. Ondan sonra herkes not yazmaya başladı, ama bu içine kapanık öğrenci hıçkırıklar içerisinde ağlamaya başladı"

Önce arkadaşları arasında bir problem olduğunu zannettiğini söyleyen Tuncel, öğrencisini dışarı çıkararak sorunu öğrenmeye çalıştığını ifade etti. Burçe Tuncel konuşmalarına şöyle devam etti:

"Sorunun ne olduğunu sorunca 'Öğretmenim cinsel istismarla ilgili sınıfta bahsettiğiniz şeyler varya, ben hafta sonu bir yerde çalışıyorum' dedi. Zorla mı çalıştırılıyorsun dedim, 'hayır bende istiyorum. Ailemin ihtiyacı var, ağabeyimin çalıştığı inşaat malzemeleri satılan bir yer var, ben de orada çalışıyorum. Ama oradaki amca beni bazen otele götürüyor' dedi. İlk başta inşaat malzemeleri götürdüklerini zannettim, ama otelde kaldıklarını söyleyince ailesinin haberi var mı diye sordum, 'evet' dedi"

"ANNESİ O ZAMAN KIZINA İNANMADI"

E.Y.'nin başına gelenleri açık konuşmaktan utandığını söyleyen Tuncel, olayı açığa çıkarmak için sadece 'bir yerin acıdı mı' diye sorduğunu, evet cevabı aldığını ve bunun ardından E.Y.'nin bazı şeyler anlattığını kaydetti. Olayı öğrendikten sonra idareye ve rehber öğretmenlere haber verdiğini söyleyen Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce herkes şaşırdı, okul içerisinde olan bir olay olmadığı için, yasal boyutta yapılabilecek çok şey olmadığını öğrendim. Çok üzüldüm. İdareci ve öğretmen arkadaşlarım da destek verdi, belki annesinin haberi yoktur diye hiç olmazsa ailesinin yanına gidelim dedik. Annesiyle görüştük, olayın cinsel boyutta olduğunu ilettik, annesi şaşırdı, şu an anneyi haberlerde konuşurken gördüğümde de şaşırdım, o zaman kızına inanmadı. Kızım yalan söylüyor olabilir, öyle bir insan değil bu adam, mümkün değil dedi"

"ÇOCUK BANA GÜVENEREK ANLATMIŞTI"

Aileye polise başvurmaları gerektiğini söylediklerini anlatan Tuncel, olayların ondan sonra geliştiğini kaydetti. Olayın adli boyutunun aile tarafından sürdürüldüğünü belirten Tuncel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim yetkimiz yoktu, benim sadece ifadem alındı. Daha sonra çocuğa psikolojik destek yardımında bulunmak istedim, fakat bana doğru olmaz denildi. Zaten yaz tatiline giderken de kızımız bana İstanbul'a gideceğini söylemişti ama şu an Sivas'ta imiş. O çocuk bana güvenerek anlatmıştı, ama ben ona sahip olamadım. Olaydan sonra 1 hafta okula gelmedi, ardından 1 ay daha okula geldi, çok içine kapandı, arkadaşlarına da çaktırmamaya çalıştık durumu, sık sık sohbet ettim, çok da başarılı bir öğrencimdi. Sonrasının ne olduğunu bilmiyorum, eğitimi de mahvoldu."