158 bin 479 seçmene sahip Zonguldak merkezde seçmenler oylarını kullandı. Polis, oy kullanılacak kamu kurumlarında önlem alırken, oy verme işlemi sabah 08.00"de başladı. Ancak sabahın ilk saatlerinde yoğunluk yaşanmadı. YSK"nın, sandık bölgesini kamusal alan ilan etmesi ve burada kılık kıyafet kurallarına uyulmasının zorunlu olduğunu hatırlatmasına rağmen, bazı sandık görevlilerinin türbanlı olması dikkat çekti.

Bahçelievler Mahallesi"nde 3 sandığın kurulduğu kahvede 1119 numaralı sandıkta türbanıyla görev yapan Şennur Çekiç, gazetecilerin görüntü aldığını görünce dışarıya çıktı. Bir süre türbanını çıkarmadan dışarıda bekleyen Çekiç, daha sonra yeniden içeriye girdi ve diğer görevlilerin uyarısı üzerine türbanını çıkararak görevine devam etti. Gazi İlköğretim Okulu"nda da bir kadın sandık başında türbanlı olarak görev yaptı. Adını söylemek istemeyen görevli, türbanını çıkarmadan görevine devam etti.

Seçim propaganda çalışmalarının dün akşam saat 18.00"de sona ermesine rağmen, bazı mahallelerde bulunan billboardlardaki propaganda afişlerinin kaldırılmaması dikkat çekti. Bahçelievler Mahallesi"ndeki billboardlarda asılı olan AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Secaattin Gonca"nın afişleri, polisin uyarısı üzeri belediye ekipleri tarafından söküldü. Polis, uyarılarına rağmen kaldırılmayan afişlerle ilgili ise tutanak tuttu.

SAMSUN'DA GERİ ÇEVİRİLDİ

Samsun'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi öncesinde türbanlı olarak görev yapmaya gelen 2 kadın, sandık başkanı tarafından geri çevrildi. İki türbanlı kadının yerine yedek kişiler görevlendirildi.
Samsun'da, oyunu erken kullanmak için sandık başına gelenler uzun kuyruklar oluşturdu. Oy kullanma işlemleri başlamadan önce görevli oldukları Atatürk Anadolu Lisesi'ne gelen iki kadın, türbanlı oldukları gerekçesiyle sandık başkanı tarafından geri çevrildi. İki kadının yerine yedek kişiler görevlendirildi. Bu arada mahkemede para cezası verilen ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan bir kişi oy kullanmak için geldiği İstiklal İlköğretim Okulu'nda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

TEKİRDAĞ

TEKİRDAĞ kent merkezindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu 1107 nolu sandıkta, YSK'nın kararına rağmen türbanlı görevli bulundu.

Kentin Ertuğrul Mahallesi"nde bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu"ndaki 1107 nolu sandıkta görev yapan türbanlı partili, görüntüsünün alınmasına tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına karşın türbanıyla sandık kurulunda görev yapan kadının AKP'li olduğu belirtildi.

DHA