Kürt şarkıcı Rojin, Kanal A'da Esra Harmanda'nın sunduğu programda son dönemde yaşadıkları ve referandumla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Disko kralının sunucusu Okan Bayülgen programına davet ettiği Kürt sanatçı Rojin'den son anda vazgeçmesi iki taraf arasında gerginliğe yol açtı. Rojin konuyla ilgili tepkisini dile getirdi. İptalin nedeninin 'Korkudan ötürü' olduğunu öğrenen Rojin, sert bir şekilde eleştiride bulunurken, Okan Bayülgen'i kızdıracak sözler sarf etti. Bayülgen konuk seçiminden haberi olmadığını, Rojin'in reklam peşinde olduğunu belirtirken ünlü şarkıcı şöyle konuştu:

CUDİ HALA İLAÇ KULLANIYOR

"Okan Bayülgen gibi konuğunun ıncığını cıncığını araştıran birinin gelen konuktan haberinin olmaması hepimizi güldürdü. Ona kırgın değilim. Herkesin kendi mezhebi var, herkes kendine yakışanı yapar. Türkiye'de bir şeyleri değiştiriyorum diye yola çıkıp, böyle ırkçı, aciz bir tavır Okan'a yakışmadı."

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, ünlü şarkıcı referandumda evet oyu kullanacağın da belirtti. Rojin konuyla ilgili şunları söyledi: "Hiçbir parti için değil, hiçbir rejim için değil, ben sadece ağabeyim ve ağabeyim gibiler için evet oyu kullanacağım. Abimin adı Cudi, 12 Eylül mağduru ve hala ilaç kullanıyor. Hayatı yok, 46-47 yaşında. Ölü gibi yaşıyor. Onun gibi işkence gören yüzlerce insan oldu. Her şeyin bedeli vardır. Ben 12 Eylül'de bunca gencimize kıyanların yargılanmasını istiyorum, bu benim hakkım. Artık parti kapatılmasını da istemiyorum. Hayırcılar bana kızmasınlar."

TABİİ Kİ KÜRTÇE OKUYACAĞIM

TRT ŞEŞ'de çalıştığı için pek çok tehdit aldığını anlatan Rojin içini döktü. Ünlü şarkıcı, "Daha önce de radikal kesimlerden Kürtçe okuduğum için tehditler almıştım. Eh Kürdüm tabii ki Kürtçe okuyacağım. Lazca, İngilizce mi okuyacağım? Kürtçe de benim dilim, Türkçe de benim dilim" dedi

Yenişafak