Parkta oynayan çocuğa saldıran köpeği, vatandaşlar bıçakla öldürdü

EDİRNE"de parkta oyun oynayan 9 yaşındaki Ahmet Özer"e sokakta başıboş gezen ve sahibi belirlenemeyen Pitbull cinsi bir köpek saldırdı. İki bacağından ısırılan Ahmet Özer"i, çevredekiler köpeği bıçakla öldürerek kurtardı.
Yeniimaret Mahallesi Saka sokak üzerinde oturan İlköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Ahmet Özer, annesi Emine Özer ile birlikte gezintiye çıktı. Evlerinin 200 metre ilerisinde bulunan çocuk parkında oyun oynayan çocuğa, sahibi henüz belirlenemeyen başıboş bir pitbull cinsi köpek aniden saldırdı. Anne Emine Özer oğlunu köpeğin dişlerinden kurtaramayınca, bağırarak yardım istedi. Çevredeki vatandaşlar ise Pitbull cinsi köpeğin altında kalan çocuğu, köpeği bıçaklayarak ve sopalarla vurup öldürerek kurtardı.
Hhemen Edirne Devlet Hastanesine kaldırılan ve kuduz aşısı yapılan Özer"in iki bacağında ısırık yaraları tespit edildi. Tedavisinin ardından evine gönderilen Özer"e doktorlar 4 gün rapor verdi. Öldürülen pitbul cinsi köpek ise Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak testlerden geçirilmek üzere Edirne Belediyesi Kedi ve Köpek Evine götürüldü. Baba Şendoğan Özer ise oğlunu ısıran köpeğin sahibinin bulunması için Manyas Polis Karakoluna giderek şikayetçi oldu.

Milliyet