Uludağ Üniversitesinin çoğunluğu yabancı uyruklu 81 öğrencisi, kültür ziyareti için geldikleri İzmir"de, Ege Üniversitesi (EÜ) Bornova Yerleşkesinde konaklamaları için resmi yazışma yapmalarına rağmen, rezervasyon yapılmadığı ortaya çıkınca otobüste sabahladı.

Uludağ Üniversitesinin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 81 öğrenci, Avrasya Araştırma Merkezinin kültür ziyareti etkinlikleri kapsamında Bursa"dan İzmir"e geldi. Çoğunluğu Orta Asya ülkelerinden olan öğrenciler, belediyenin sağladığı 2 otobüsle gece yarısı geldikleri İzmir"de, konaklamak üzere EÜ Bornova Yerleşkesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurda gitti.

Görevlilerin, "öğrencilerin konaklayacağına ilişkin yazının kendilerine gelmediği ve boş yerlerinin bulunmadığı" yönünde bilgi vermesi üzerine, Avrasya Araştırma Merkezi Sorumlusu Hudayberdi Muradov, İzmir Emniyet Müdürlüğündeki görevlilerden yardım istedi.

Emniyet yetkililerinin İzmir ve Bursa vali yardımcılarıyla yaptığı görüşmelerden sonuç çıkmayınca, öğrenciler dışarda kaldı.

Muradov, gazetecilere, öğrencilerin konaklama ve yemek ihtiyaçları için Bursa Valiliğine başvurduklarını ve İzmir Valiliğiyle yapılan yazışmalarda ihtiyaçlarının Kredi Yurtlar Kurumunun EÜ Bornova Yerleşkesinde karşılanacağı cevabının verildiğini anlatarak, şunları söyledi:
"Elimizdeki resmi yazışmalara rağmen yurt görevlileri, kendilerine konuya ilişkin bilgi verilmediğini ve 7 bin öğrencinin kaldığı yurtta yer
olmadığını söyledi. Battaniye dahi veremediler. İzmir gibi bir kentte böyle bir sorunla karşılaşmamız ve çözüm bulunamaması üzücü."
Öğrenciler, belediye otobüslerinin koltuklarında yatarak geceyi geçirdi.

Milliyet