Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ikinci yarıyla beraber tablet bilgisayarların dağıtılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, karnı aç bir insanın, güzel bir elbise giymeyi düşünemeyeceğini belirterek, ''Toplumsal ihtiyaçlar da beşeri ihtiyaçlar gibi kademelidir. Eğer bir dersliğinizde 45-50 kişi varsa eğitimin niteliğini konuşacak zaman henüz gelmemiş demektir'' dedi.

Dinçer, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin CHP ile değil, kendisiyle yarıştığını belirterek, her gün yeni bir şey yapmak, yeni bir fikri projeyi ortaya çıkarmak zorunda olduklarını, muhalefetin bu konuda kendilerine yapacağı bir katkı bulunmadığını söyledi.

Geçmişte de AK Parti'nin sürekli kendisiyle yarıştığının örneklerinin görüldüğünü ifade eden Dinçer, AK Parti iktidarının olduğu sürede sağlık, sosyal güvenlik, ulaştırma, ekonomi gibi alanlarda yapılanları kamuoyuyla ayrıntısıyla paylaştıklarını, ancak eğitimde yapılanları paylaşmakta gecikildiğini kaydetti.

Dinçer, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar bütün iktidarların yaptıkları derslik sayısı 334 bin iken, kendi dönemlerinde 169 bin 200 yeni dersliğin eğitime kazandırıldığını, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının 5 yaş grubunda yüzde 11 iken, yüzde 67'ye yükseldiğini, orta öğrenimde okullaşma oranının yüzde 51'den yüzde 70'e yaklaştığını anlattı.

Bu gelişmelere karşı, muhalefet odaklı yaklaşımda olanların ''eğitimin niteliği, uluslararası başarıların yetersizliği, sınav odaklı eğitim sistemi'' gibi konuları gündeme getirdiğine işaret eden Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir insan açsa, güzel bir elbise giymeyi düşünebilir mi? Toplumsal ihtiyaçlar da beşeri ihtiyaçlar gibi kademelidir. Eğer bir dersliğinizde 45-50 kişi varsa eğitimin niteliğini konuşacak zaman henüz gelmemiş demektir. Eğitimi devraldığımızda derslik başına öğrenci sayımız oldukça yüksekti. Sadece AK Parti iktidarı döneminde alınan öğretmen sayısı 335 bin kişiye çıktı.''

-FATİH Projesi-

Bakan Dinçer, pazartesi gününden itibaren, yaklaşık 10 bin çocuğa tablet bilgisayar dağıtarak, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesinin pilot uygulamasının başlayacağını anımsattı.

Genişbant internet hizmetini de içeren bu tablet bilgisayarlarla çocukların yanlış sitelere girme, kötü alışkanlıklar edinme endişesi olmadan güvenli sitelerden istedikleri bilgileri alabileceklerini söyleyen Dinçer, ''Biz artık bilgiye erişen bir toplum haline geliyoruz'' dedi.

-''Sadece iyi hizmet değil, felsefi arka plan da var''-

Bugüne kadar hep hizmetlerini anlattıklarını ancak bunun yalnızca hizmet sunan bir parti gibi oldukları şeklinde yanlış bir intiba yarattığını ifade eden Dinçer, AK Parti'nin sadece iyi hizmet yapan bir teşkilat, bir kadro olmadığını, topluma bakış olarak da bir felsefi arka plana, bir ahlaki değere sahip bir parti olduğunu belirtti.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.