Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada; Milli bayramları güncellemek isteyenlerin başka işi kalmamışmıdır? Siz neyi amaçlıyorsunuz? Birlik ve beraberliğimizin teminatları yer alan, bizi birlikte bir millet yapan, acıyı, sevinci anlayacağımız günleri elimizden almaya elbetten herşeyden önce büyük Türk milleti izin vermeyecektir. Çevrelenmiş bilinçleriyle ufkumuzu perdelemeye çalışanlar aradıklarını önce Allah'ın izniyle sonra da aziz milletimizin iradesiyle kesinlikle bulamayacaktır, 19 Mayıs'ı silmeye, vijdanlardan sürmeye kimsenin gücü ve dermanı yetmeyecektir.

AK Parti'nin sahnelediği oyunlardan bir diğer oyunu ise Andımız ile birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'si yer almıştır. Pusuya yatmış ihanet lobilerinin bu hedeflere karşı konulduğu anlaşılmaktadır. Milletimizin kabullerine hançer vuran arsızlıklar manidar bir şekilde hep belli ağızlardan çıkmaktadır, Türkiye'nin gündemini karartmak için bunlar sanki özel olarak görevlendirilmiş gibilerdir. Andımız üzerinde ve Gençliğe Hitabe üzerinde servis edilen çalışmalar da buna istinaden hız kazanmıştır, milli kıymetlere zehir saçıyorlar. Açık bir şekilde söylemek isterim ki AK Parti damat Ferit'in izinden, MHP'de Mustafa Kemal'in felsefesinden feyiz almaktadır.

'Atatürk'ü kanunla sevdiremezsiniz, Atatürk'ü koruma kanunu' ne garip bir durum sözlerinin esasen yadırganacak bir durum olmayacaktır. Tartışılması gereken AK Parti'nin karakteridir. Sorarım sizlere Türk milletinin önüne geri dönmeyi aklından geçirmeyen, mücadele gösteren bir kahramanı sevmek için kanuna mı ihtiyacımız vardır? Milli figürlerimizin kanunla sevildiğini nasıl ve hangi mantıkla ağızlarından çıkarabiliyorlar? Bu zihniyetin Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabesi'nden de okullarda andımızın okutulmasından da rahatsız olması herşeyi göstermektedir. Bu çerçeve de her milli değeri sorgulamak yerinde olacaktır, buda yeterli olmazsa Türk milletinin nefes almasının sorgulanmasında da bir sakınca olmayacaktır.

İki yüzlü ve iki kimlikli AK Parti, her konuyu uçlara taşımıştır. 9 Yıllık AK Parti marifeti ile milletimiz, inananlar, inanmayanlar, laikler anti laikler gibi benzetmelere tabi tutulmuştur. AK Parti'nin ortakçısı olan CHP de bu sürece büyük katkı ve destek vermiştir. AK Parti ne zaman sıkışsa, CHP can kurtaran gibi yetişmiş, tezgah altı siyaset ilişkisi ile kendisine suni teneffüs yapmıştır. Bilhassa sözde CHP AK Parti tartışması her defasında AK Parti'nin hanesine puan yazmıştır. CHP'nin başı dara düşen AK Parti'ye anında yetişmesi ve uçurum kenarlarında köprü olması bilindik bir tavır olarak hepimizin malumudur. Hiç gereği ve yeri değilken CHP Genel Başkanı'nın AK Parti'nin önünü açması, kardeşlerimizi istismar etmesine dayanak vermiştir. Başbakan'ın manevi değerlerden nemalanmaya girmesi, ayrımları tetiklemesi gerçek niyetini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bunu CHP yardımı ile yapması da ayrıca manidardır. Biz meseleye siyasi kaygılar ve çıkarlar penceresinden değil ilke ve esaslar kapsamında yaklaşmaktayız. Parti programımızda inançlı yüksek ahlaklı ve çağın gerektirdiği nitelikli nesiller yetiştirmek misyonumuz arasında yer almış ve geleceğe bakışımızı temellendirmiştir. Bizim yüce dinimizin buyruklarını yaşayanlarla bunun dışında kalanlar gibi yapay bir bölmeye ve ayrıştırmaya gitmeyeceğimiz her durumda bağlı kalacağımız bir prensiptir. Biz dine bağlı olanların da güvencesiyiz, bunun dışında kalanların da sigortasıyız. İnanç ve değer üzerinden yapılan çekişmeler, diğerinin inancına gösterilen vahşi tepkiler, toplumda kanamalara yol açar ve bir süre sonra da kangrene yol açar.

Tekraren hatırlatmak isterim ki bedeli kanla ödenerek kurulmuş CUmhuriyetimizin başkenti Ankara iki önemli teepe üzerinde sembolleşmiştir. Bunlardan biri Anıttepe, diğeri ise inanç hürriyetimizin bedeli olan Kocatepe'dir.

Arap Baharı ile anılan isyan ve halk hareketleri yakın coğrafyalarımızı alt üst etmiştir. Mısır'daki şiddet, dinmek bilmeyen olaylar herkesi mahçup etmiş, yüzlerini kızartmıştır. Libya'daki cezaevlerinin dolup taşması işkenceler gerçek yüzlerini ortaya koymuştur. Suriye'de cinayet ve dramlara hergün bir yenisi eklenmektedir' dedi.