Numan Kurtulmuş"un GİK toplantısından sonra “Olağanüstü kongre yok” açıklaması, Anadolu Gençlik Derneği üyesi Erbakancı bazı gençleri çok kızdırdı. Erbakan"ı evinde ziyaret eden ve SP önüne protesto yürüyüşü yapan gençlerin kararın ardından Kurtulmuş"un cep telefonunu yandaşlarına dağıttıkları belirlendi.

İstanbul"daki iftar yemeğinde oturma protestosu için yazışmalarını internet üzerinden sürdüren bu ekibin, Kurtulmuş"a tehdit telefonları açtıkları da ileri sürüldü. Kurtulmuş"u cepten arayanların, telefonu açan korumasına hakaretler yağdırdığı belirtildi. SP Lideri"nin yanı sıra Kurtulmuş"a yakınlığı ile bilinen çok sayıda il başkanına da benzer telefonlar açıldığı ortaya çıktı. Bir çoğunda arayan kişilerin “Yaşasın illegalite”,”vururuz, kırarız, yıkarız” şeklinde bağırdıkları öğrenildi. Kurtulmuş"un yakın çevresi bu telefonlardan büyük rahatsızlık duyarken, “Numan Bey şu aşamada suç duyurusunda bulunmak istemiyor. Gençlerin taşkınlıklanının sona ereceğine inanıyor” yorumu yaptılar. İlk günden itibaren Necmettin Erbakan"la ilgili kırıcı bir uslüp kullanmaktan kaçınan Numan Kurtulmuş"a yönelik tehditler parti içinde de büyük rahatsızlık yarattı.

Öte yandan İstanbul"da Cumartesi günü düzenlenecek iftar içinse polisin geniş güvenlik önlemleri alması bekleniyor. Protesto tehditlerine karşın Kurtulmuş"un iftar verilecek mekanı değiştirmediği belirtiliyor.

Vatan