Enkaz bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan bir Skorsky helikopterinin kötü hava şartları nedeniyle düştüğü, pilotların sağ kurtulduğu bildirildi.

Kahramanmaraş'ta çarşamba günü düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter enkazının bulunduğu bölgeye uzman dağcıları götüren Sikorsky helikopten, kaza yerine iniş sırasında düştü.
Ankara'dan bu sabah arama kurtarma çalışmaları için Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne gelen Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi iki helikopter, uzman dağcı ekibini alarak enkazın bulunduğu Keş Dağı'nın Kanlıçukur kesimine hareket etti.
Saat 11.10'da enkaz bölgesine ulaşan helikopterler iniş için yaklaşmaya geçerken, yeni yağan ve henüz sertleşmeyen karlar, pervanelerin rüzgarıyla savruldu. Helikopterlerden birinin pilotunun savrulan karlar nedeniyle görüş mesafesini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yere çarptı. Helikopterde bulunan ve büyük şans eseri kazayı yara almadan atlatan pilotlar ile dağcılar, diğer helikopter tarafından kaza bölgesinde alınarak Göksun'a ulaştırıldı.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak DHA'ya yaptığı açıklamada, "Özel Kuvvetler'e bağlı 12 kişilik DAK (Doğal Afetler Arama ve Kurtarma) timini taşıyan bir skorsky helikopterimiz olay yerine iniş yaparken kaza kırıma uğradı. DAK timi ile helikopter pilotları kazayı yara almadan atlattı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerini sürdürürken DAK timi de enkaz bölgesinde tahliye işlemlerine başladı.'' dedi.

HÜRRİYET